Codagex, de Benelux-distributeur van onder andere Colnago, houdt een wrange nasmaak over aan de nieuwe fietsbeurs Euro Cycling XP in Maastricht. Een dief ging er zaterdagnacht aan de haal met een nagelnieuwe Colnago V2-R. Er wordt gevraagd om mee uit te kijken naar de fiets.

Afgelopen zaterdagnacht is er tijdens de Euro Cycling XP-beurs in de MECC-gebouwen te Maastricht een fiets van de Colnago-stand gestolen en de daders hadden jammer genoeg een goede smaak. Het gaat om een rode (kleurcode TNMR) Colnago V2-R in maat 52 SL die volledig is uitgerust met Campagnolo Super Record. Het framenummer is YT17A10994.

De fietsbranche blijft de laatste tijd gebukt gaan onder een diefstallenplaag, maar door alle details over de fiets vrij te geven aan dealers en het grote publiek, hoopt Codagex toch op een lichtpuntje. Wie info heeft, kan uiteraard terecht bij de politie en bij Codagex.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. De inleiding wordt verzorgd door niemand minder dan Hilaire Van der Schueren, die nog lang niet aan stoppen denkt. Verder: Tom Dumoulin, Nathan Van Hooydonck die de Omloop Het Nieuwsblad verkent, over de finale waar zijn oom Edwig geschiedenis schreef in de Ronde, en vier Belgen die kozen voor een nieuwe ploeg, namelijk Edward Theuns, Victor Campenaerts, Jens Keukeleire en Ben Hermans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Corné van Kessel en Jeremy Powers onthult zijn socialmediageheimen. Ook nog: vijf WorldTourfietsen getest, Rick de Leeuw als Bekende Velofiel, fietsen in Emilia-Romagna, tests van de nieuwste fietsproducten, antwoorden op de fietsvragen 'kun je met MTB-schoenen op de racefiets?' en 'hoe zet je je racepositie over op de MTB?', en veel meer!