Codagex, de Benelux-distributeur van onder andere Colnago, houdt een wrange nasmaak over aan de nieuwe fietsbeurs Euro Cycling XP in Maastricht. Een dief ging er zaterdagnacht aan de haal met een nagelnieuwe Colnago V2-R. Er wordt gevraagd om mee uit te kijken naar de fiets.

Afgelopen zaterdagnacht is er tijdens de Euro Cycling XP-beurs in de MECC-gebouwen te Maastricht een fiets van de Colnago-stand gestolen en de daders hadden jammer genoeg een goede smaak. Het gaat om een rode (kleurcode TNMR) Colnago V2-R in maat 52 SL die volledig is uitgerust met Campagnolo Super Record. Het framenummer is YT17A10994.

De fietsbranche blijft de laatste tijd gebukt gaan onder een diefstallenplaag, maar door alle details over de fiets vrij te geven aan dealers en het grote publiek, hoopt Codagex toch op een lichtpuntje. Wie info heeft, kan uiteraard terecht bij de politie en bij Codagex.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.