Dat Kenny Belaey met de fiets kan rijden, weten we al, maar het filmpje 'Land of the Bulls' dat hij opnam in Azerbeidzjan is opnieuw een aaneenschakeling van momenten vol verwondering. Deze keer beperkt hij zich niet tot de trialfiets, maar stunt hij ook met een fully. Bekijk het hier!

Kenny Belaey heeft al de hele wereld afgereisd, maar hij voelde zich vereerd dat hij zijn kunsten mocht tonen op de rotsen van Gobustan, een UNESCO-werelderfgoedsite in Azerbeidzjan op zo'n half uur van Baku.

"Een weekje op de rotsen van Gobustan fietsen is nogal hectisch geweest", vertelt Belaey. "We kregen toelating om dit eeuwenoud gebied te verkennen en het is echt inspirerend geweest. Hoewel we niet op alle rotsen mochten rijden, omdat de oude gekerfde tekeningen door de regering worden beschermd, was het toch een ongelofelijke ervaring. Baden in een van de actieve moddervulkanen en de mogelijkheid om enkele van de gevaarlijke slangen te zien, maakte het nog beter."

"De juiste lijnen vinden was echt een uitdaging, want het was kiezen uit honderden opties. Alles is gefilmd op drie dagen. Geen show, geen valmatten, geen repetitie. 100% focus en concentratie. Gewoon gaan! En dat was niet vanzelfsprekend. De ondergrond is echt oneffen, en je moet constant rekening houden met de vorm van de rotsen. En de boel er bovendien gemakkelijk laten uitzien op beeld!"

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer (let op de nieuwe cover en layout!) van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin uiteraard heel wat aandacht voor de Giro d'Italia, met parcours, kanshebbers, Aru, Viviani, het wonderjaar van Pantani én zijn trainingsparcours in Cesenatico, materiaaltests van Campagnolo (de nieuwe 12-speed!), Colnago en De Rosa, … Tiesj Benoot verdiende na zijn voorjaar zijn plaats op de nieuwe cover, Erwin Vervecken ging fietsen met Yves Lampaert, de Baloise Belgium Tour belooft spektakel in de Vlaamse Ardennen en Condroz, ... We stellen de 21 mooiste zomeroutfits voor, onderzoeken hoe je maagklachten vermijdt, trekken de Ardennen in voor vijf tochten van Peloton, ...