Dat Kenny Belaey met de fiets kan rijden, weten we al, maar het filmpje 'Land of the Bulls' dat hij opnam in Azerbeidzjan is opnieuw een aaneenschakeling van momenten vol verwondering. Deze keer beperkt hij zich niet tot de trialfiets, maar stunt hij ook met een fully. Bekijk het hier!

Kenny Belaey heeft al de hele wereld afgereisd, maar hij voelde zich vereerd dat hij zijn kunsten mocht tonen op de rotsen van Gobustan, een UNESCO-werelderfgoedsite in Azerbeidzjan op zo'n half uur van Baku.

"Een weekje op de rotsen van Gobustan fietsen is nogal hectisch geweest", vertelt Belaey. "We kregen toelating om dit eeuwenoud gebied te verkennen en het is echt inspirerend geweest. Hoewel we niet op alle rotsen mochten rijden, omdat de oude gekerfde tekeningen door de regering worden beschermd, was het toch een ongelofelijke ervaring. Baden in een van de actieve moddervulkanen en de mogelijkheid om enkele van de gevaarlijke slangen te zien, maakte het nog beter."

"De juiste lijnen vinden was echt een uitdaging, want het was kiezen uit honderden opties. Alles is gefilmd op drie dagen. Geen show, geen valmatten, geen repetitie. 100% focus en concentratie. Gewoon gaan! En dat was niet vanzelfsprekend. De ondergrond is echt oneffen, en je moet constant rekening houden met de vorm van de rotsen. En de boel er bovendien gemakkelijk laten uitzien op beeld!"

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin Lars van der Haar die op het WK sneller hoopt te zijn dan op het autocircuit tegenover Mathieu van der Poel, Niels Albert die de eerste seizoenshelft analyseert, Fietsen met Laura Verdonschot, Amerikaanse gelukzoeker Andrew Juiliano, de social media skills van Sophie de Boer, Daphny van den Brand en de allereerste vrouwencross in Loenhout, de aantrekkingskracht van de nieuwjaarscross in Baal, de nuchterheid van Thibau Nys, de vijf werken van nieuwe UCI-voorzitter Lappartient, Bekende Velofiel Begijn Le Bleu, ... De actieve fietser wordt weer verwend met gezonde winterdesserts, fietsveiligheid in de winter (met 5 Continental-pakketten die je kunt winnen!), de beste trainingsapps, snowbiken in Gstaad, fietstests van de Kuota Kross 2.0, Superior Bikes en Pinarello Nytro, ... En vergeet vooral niet mee te spelen met de Kerstwedstrijd, want je kunt 30 fietscadeaus winnen!