Dat Kenny Belaey met de fiets kan rijden, weten we al, maar het filmpje 'Land of the Bulls' dat hij opnam in Azerbeidzjan is opnieuw een aaneenschakeling van momenten vol verwondering. Deze keer beperkt hij zich niet tot de trialfiets, maar stunt hij ook met een fully. Bekijk het hier!

Kenny Belaey heeft al de hele wereld afgereisd, maar hij voelde zich vereerd dat hij zijn kunsten mocht tonen op de rotsen van Gobustan, een UNESCO-werelderfgoedsite in Azerbeidzjan op zo'n half uur van Baku.

"Een weekje op de rotsen van Gobustan fietsen is nogal hectisch geweest", vertelt Belaey. "We kregen toelating om dit eeuwenoud gebied te verkennen en het is echt inspirerend geweest. Hoewel we niet op alle rotsen mochten rijden, omdat de oude gekerfde tekeningen door de regering worden beschermd, was het toch een ongelofelijke ervaring. Baden in een van de actieve moddervulkanen en de mogelijkheid om enkele van de gevaarlijke slangen te zien, maakte het nog beter."

"De juiste lijnen vinden was echt een uitdaging, want het was kiezen uit honderden opties. Alles is gefilmd op drie dagen. Geen show, geen valmatten, geen repetitie. 100% focus en concentratie. Gewoon gaan! En dat was niet vanzelfsprekend. De ondergrond is echt oneffen, en je moet constant rekening houden met de vorm van de rotsen. En de boel er bovendien gemakkelijk laten uitzien op beeld!"

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. De inleiding wordt verzorgd door niemand minder dan Hilaire Van der Schueren, die nog lang niet aan stoppen denkt. Verder: Tom Dumoulin, Nathan Van Hooydonck die de Omloop Het Nieuwsblad verkent, over de finale waar zijn oom Edwig geschiedenis schreef in de Ronde, en vier Belgen die kozen voor een nieuwe ploeg, namelijk Edward Theuns, Victor Campenaerts, Jens Keukeleire en Ben Hermans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Corné van Kessel en Jeremy Powers onthult zijn socialmediageheimen. Ook nog: vijf WorldTourfietsen getest, Rick de Leeuw als Bekende Velofiel, fietsen in Emilia-Romagna, tests van de nieuwste fietsproducten, antwoorden op de fietsvragen 'kun je met MTB-schoenen op de racefiets?' en 'hoe zet je je racepositie over op de MTB?', en veel meer!