Dat Kenny Belaey met de fiets kan rijden, weten we al, maar het filmpje 'Land of the Bulls' dat hij opnam in Azerbeidzjan is opnieuw een aaneenschakeling van momenten vol verwondering. Deze keer beperkt hij zich niet tot de trialfiets, maar stunt hij ook met een fully. Bekijk het hier!

Kenny Belaey heeft al de hele wereld afgereisd, maar hij voelde zich vereerd dat hij zijn kunsten mocht tonen op de rotsen van Gobustan, een UNESCO-werelderfgoedsite in Azerbeidzjan op zo'n half uur van Baku.

"Een weekje op de rotsen van Gobustan fietsen is nogal hectisch geweest", vertelt Belaey. "We kregen toelating om dit eeuwenoud gebied te verkennen en het is echt inspirerend geweest. Hoewel we niet op alle rotsen mochten rijden, omdat de oude gekerfde tekeningen door de regering worden beschermd, was het toch een ongelofelijke ervaring. Baden in een van de actieve moddervulkanen en de mogelijkheid om enkele van de gevaarlijke slangen te zien, maakte het nog beter."

"De juiste lijnen vinden was echt een uitdaging, want het was kiezen uit honderden opties. Alles is gefilmd op drie dagen. Geen show, geen valmatten, geen repetitie. 100% focus en concentratie. Gewoon gaan! En dat was niet vanzelfsprekend. De ondergrond is echt oneffen, en je moet constant rekening houden met de vorm van de rotsen. En de boel er bovendien gemakkelijk laten uitzien op beeld!"

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer met GRATIS Mountainbike Special ligt nu in de winkel, met daarin Sanne Cant en haar jacht op de 100e profzege, het fenomeen van de cross in Zonhoven, de Social Media Meter van Lars van der Haar, Fietsen met beloftewereldkampioen Joris Nieuwenhuis, Retro met Enrico Franzoi, Dylan Teuns die terugblikt op het wegseizoen, Julien Vermote over de kracht van het geloof, klimtalenten Harm Vanhoucke en Bjorg Lambrecht, ... Bovendien maak je kans op zo'n gloednieuwe carbon crossfiets van Canyon! In de Mountainbike Special (ook apart verkrijgbaar) vind je fietstests van 4 gewone MTB's en 5 e-mountainbikes van Specialized, Focus, Trek, Haibike en Wilier, maar ook de verschillende e-MTB-motorsystemen, voedingsstrategie op de MTB, trainen met Sven Nys, mountainbikeparadijs Lenzerheide, alle trends van Eurobike, ...