Dat Kenny Belaey met de fiets kan rijden, weten we al, maar het filmpje 'Land of the Bulls' dat hij opnam in Azerbeidzjan is opnieuw een aaneenschakeling van momenten vol verwondering. Deze keer beperkt hij zich niet tot de trialfiets, maar stunt hij ook met een fully. Bekijk het hier!

Kenny Belaey heeft al de hele wereld afgereisd, maar hij voelde zich vereerd dat hij zijn kunsten mocht tonen op de rotsen van Gobustan, een UNESCO-werelderfgoedsite in Azerbeidzjan op zo'n half uur van Baku.

"Een weekje op de rotsen van Gobustan fietsen is nogal hectisch geweest", vertelt Belaey. "We kregen toelating om dit eeuwenoud gebied te verkennen en het is echt inspirerend geweest. Hoewel we niet op alle rotsen mochten rijden, omdat de oude gekerfde tekeningen door de regering worden beschermd, was het toch een ongelofelijke ervaring. Baden in een van de actieve moddervulkanen en de mogelijkheid om enkele van de gevaarlijke slangen te zien, maakte het nog beter."

"De juiste lijnen vinden was echt een uitdaging, want het was kiezen uit honderden opties. Alles is gefilmd op drie dagen. Geen show, geen valmatten, geen repetitie. 100% focus en concentratie. Gewoon gaan! En dat was niet vanzelfsprekend. De ondergrond is echt oneffen, en je moet constant rekening houden met de vorm van de rotsen. En de boel er bovendien gemakkelijk laten uitzien op beeld!"

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!