Vanaf 1 januari 2018 wordt Wilier Triestina de officiële fietsleverancier van Team Direct Energie, de ploeg van onder anderen Lilian Calmejane en Sylvain Chavanel.

De Italiaanse fietsfabrikant zal de Franse procontinentale ploeg voorzien van de Cento10Air en - voor de tijdrit - de Twin Blade. Andrea Gastaldello, de CEO van Wilier Triestina, kijkt vooral uit naar de aanwezigheid in de Ronde van Frankrijk - iets dat bijna gegarandeerd is als je bij een Franse ploeg zit: "We zijn blij om samen te kunnen werken met een succesvol profteam als Direct Energie en we kijk uit naar de samenwerking met de groep van Jean René Bernaudeau. Samen hebben we er vertrouwen in dat we kunnen terugkeren naar de Tour de France, een wedstrijd waar ons merk het gewoon is om een hoofdrol te spelen. Tegelijkertijd willen we onze aanwezigheid in Frankrijk versterken."

Jean René Bernaudeau, algemeen manager bij Team Direct Energie: "We zijn enthousiast om terug in de wereld van high-tech fietsen toe te treden met Wilier Triestina. De mogelijkheid om samen te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe tijdritfiets was een belangrijk punt in onze keuze. We hopen om hierdoor ons aantal overwinningen te verbeteren met een merk dat onze waarden deelt."

Om een nog mooier design te hebben voor de teamfietsen dan de Ramato-kleuren wordt echter moeilijk, want daarmee staat het Italiaanse merk op eenzame hoogte.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!