Vanaf 1 januari 2018 wordt Wilier Triestina de officiële fietsleverancier van Team Direct Energie, de ploeg van onder anderen Lilian Calmejane en Sylvain Chavanel.

De Italiaanse fietsfabrikant zal de Franse procontinentale ploeg voorzien van de Cento10Air en - voor de tijdrit - de Twin Blade. Andrea Gastaldello, de CEO van Wilier Triestina, kijkt vooral uit naar de aanwezigheid in de Ronde van Frankrijk - iets dat bijna gegarandeerd is als je bij een Franse ploeg zit: "We zijn blij om samen te kunnen werken met een succesvol profteam als Direct Energie en we kijk uit naar de samenwerking met de groep van Jean René Bernaudeau. Samen hebben we er vertrouwen in dat we kunnen terugkeren naar de Tour de France, een wedstrijd waar ons merk het gewoon is om een hoofdrol te spelen. Tegelijkertijd willen we onze aanwezigheid in Frankrijk versterken."

Jean René Bernaudeau, algemeen manager bij Team Direct Energie: "We zijn enthousiast om terug in de wereld van high-tech fietsen toe te treden met Wilier Triestina. De mogelijkheid om samen te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe tijdritfiets was een belangrijk punt in onze keuze. We hopen om hierdoor ons aantal overwinningen te verbeteren met een merk dat onze waarden deelt."

Om een nog mooier design te hebben voor de teamfietsen dan de Ramato-kleuren wordt echter moeilijk, want daarmee staat het Italiaanse merk op eenzame hoogte.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer met GRATIS Mountainbike Special ligt nu in de winkel, met daarin Sanne Cant en haar jacht op de 100e profzege, het fenomeen van de cross in Zonhoven, de Social Media Meter van Lars van der Haar, Fietsen met beloftewereldkampioen Joris Nieuwenhuis, Retro met Enrico Franzoi, Dylan Teuns die terugblikt op het wegseizoen, Julien Vermote over de kracht van het geloof, klimtalenten Harm Vanhoucke en Bjorg Lambrecht, ... Bovendien maak je kans op zo'n gloednieuwe carbon crossfiets van Canyon! In de Mountainbike Special (ook apart verkrijgbaar) vind je fietstests van 4 gewone MTB's en 5 e-mountainbikes van Specialized, Focus, Trek, Haibike en Wilier, maar ook de verschillende e-MTB-motorsystemen, voedingsstrategie op de MTB, trainen met Sven Nys, mountainbikeparadijs Lenzerheide, alle trends van Eurobike, ...