Vanaf 1 januari 2018 wordt Wilier Triestina de officiële fietsleverancier van Team Direct Energie, de ploeg van onder anderen Lilian Calmejane en Sylvain Chavanel.

De Italiaanse fietsfabrikant zal de Franse procontinentale ploeg voorzien van de Cento10Air en - voor de tijdrit - de Twin Blade. Andrea Gastaldello, de CEO van Wilier Triestina, kijkt vooral uit naar de aanwezigheid in de Ronde van Frankrijk - iets dat bijna gegarandeerd is als je bij een Franse ploeg zit: "We zijn blij om samen te kunnen werken met een succesvol profteam als Direct Energie en we kijk uit naar de samenwerking met de groep van Jean René Bernaudeau. Samen hebben we er vertrouwen in dat we kunnen terugkeren naar de Tour de France, een wedstrijd waar ons merk het gewoon is om een hoofdrol te spelen. Tegelijkertijd willen we onze aanwezigheid in Frankrijk versterken."

Jean René Bernaudeau, algemeen manager bij Team Direct Energie: "We zijn enthousiast om terug in de wereld van high-tech fietsen toe te treden met Wilier Triestina. De mogelijkheid om samen te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe tijdritfiets was een belangrijk punt in onze keuze. We hopen om hierdoor ons aantal overwinningen te verbeteren met een merk dat onze waarden deelt."

Om een nog mooier design te hebben voor de teamfietsen dan de Ramato-kleuren wordt echter moeilijk, want daarmee staat het Italiaanse merk op eenzame hoogte.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!