Vanaf 1 januari 2018 wordt Wilier Triestina de officiële fietsleverancier van Team Direct Energie, de ploeg van onder anderen Lilian Calmejane en Sylvain Chavanel.

De Italiaanse fietsfabrikant zal de Franse procontinentale ploeg voorzien van de Cento10Air en - voor de tijdrit - de Twin Blade. Andrea Gastaldello, de CEO van Wilier Triestina, kijkt vooral uit naar de aanwezigheid in de Ronde van Frankrijk - iets dat bijna gegarandeerd is als je bij een Franse ploeg zit: "We zijn blij om samen te kunnen werken met een succesvol profteam als Direct Energie en we kijk uit naar de samenwerking met de groep van Jean René Bernaudeau. Samen hebben we er vertrouwen in dat we kunnen terugkeren naar de Tour de France, een wedstrijd waar ons merk het gewoon is om een hoofdrol te spelen. Tegelijkertijd willen we onze aanwezigheid in Frankrijk versterken."

Jean René Bernaudeau, algemeen manager bij Team Direct Energie: "We zijn enthousiast om terug in de wereld van high-tech fietsen toe te treden met Wilier Triestina. De mogelijkheid om samen te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe tijdritfiets was een belangrijk punt in onze keuze. We hopen om hierdoor ons aantal overwinningen te verbeteren met een merk dat onze waarden deelt."

Om een nog mooier design te hebben voor de teamfietsen dan de Ramato-kleuren wordt echter moeilijk, want daarmee staat het Italiaanse merk op eenzame hoogte.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin Lars van der Haar die op het WK sneller hoopt te zijn dan op het autocircuit tegenover Mathieu van der Poel, Niels Albert die de eerste seizoenshelft analyseert, Fietsen met Laura Verdonschot, Amerikaanse gelukzoeker Andrew Juiliano, de social media skills van Sophie de Boer, Daphny van den Brand en de allereerste vrouwencross in Loenhout, de aantrekkingskracht van de nieuwjaarscross in Baal, de nuchterheid van Thibau Nys, de vijf werken van nieuwe UCI-voorzitter Lappartient, Bekende Velofiel Begijn Le Bleu, ... De actieve fietser wordt weer verwend met gezonde winterdesserts, fietsveiligheid in de winter (met 5 Continental-pakketten die je kunt winnen!), de beste trainingsapps, snowbiken in Gstaad, fietstests van de Kuota Kross 2.0, Superior Bikes en Pinarello Nytro, ... En vergeet vooral niet mee te spelen met de Kerstwedstrijd, want je kunt 30 fietscadeaus winnen!