We kennen allemaal wel een fietsvriend die nét iets te fanatiek met Strava bezig is, maar deze Brendan uit Australië neemt het een andere gebruiker wel erg kwalijk dat hij zijn KOM's heeft afgenomen ...

Strava is een schitterende sociale trainingsapp die fietsers en lopers kan motiveren om steeds beter te doen, maar je kunt er niet enkel Kudos (een 'proficiat op Strava') geven op iemands prestatie, maar ook reageren op een activiteit. Dat is net wat Brendan Edwards doet nadat Scott Bradley een rit van 60 kilometer nabij Melbourne heeft geüpload, waarbij hij drie KOM's scoorde. Eentje daarvan is 'Two Hills', een segment dat door amper vijf andere mensen is afgelegd.

In zijn reactie klaagt Edwards dat Bradley al zestien maand bezig is met al zijn KOM's aan te vallen, goed voor in totaal 30 of 40 segmenten waarbij hij nu niet langer als de beste genoteerd staat. Hij noemt zijn opponent daarbij obsessief en een echte 'cyber bully', een pestkop dus. Zelfs nadat Bradley hem antwoordt dat het niet persoonlijk is en dat Strava-segmenten publieke eigendom zijn, gaat de man verder in zijn slachtofferrol. Dat hij maar liefst 800 segmenten heeft gecreëerd, waarschijnlijk om er zelf bovenaan de rangschikking te staan, is eerder een bewijs van zijn eigen obsessie dan van die slachtofferrol...

Nadat iemand deze absurde conversatie op Twitter plaatste (zie hieronder), is het verhaal viraal gegaan, waarbij de vergelijking met een kleuter die dringend een nieuw fopspeen nodig heeft (slechts een van de vele reacties op Twitter), niet helemaal uit de lucht gegrepen is. Intussen is de bewuste Strava-activiteit offline gehaald.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. De inleiding wordt verzorgd door niemand minder dan Hilaire Van der Schueren, die nog lang niet aan stoppen denkt. Verder: Tom Dumoulin, Nathan Van Hooydonck die de Omloop Het Nieuwsblad verkent, over de finale waar zijn oom Edwig geschiedenis schreef in de Ronde, en vier Belgen die kozen voor een nieuwe ploeg, namelijk Edward Theuns, Victor Campenaerts, Jens Keukeleire en Ben Hermans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Corné van Kessel en Jeremy Powers onthult zijn socialmediageheimen. Ook nog: vijf WorldTourfietsen getest, Rick de Leeuw als Bekende Velofiel, fietsen in Emilia-Romagna, tests van de nieuwste fietsproducten, antwoorden op de fietsvragen 'kun je met MTB-schoenen op de racefiets?' en 'hoe zet je je racepositie over op de MTB?', en veel meer!