We kennen allemaal wel een fietsvriend die nét iets te fanatiek met Strava bezig is, maar deze Brendan uit Australië neemt het een andere gebruiker wel erg kwalijk dat hij zijn KOM's heeft afgenomen ...

Strava is een schitterende sociale trainingsapp die fietsers en lopers kan motiveren om steeds beter te doen, maar je kunt er niet enkel Kudos (een 'proficiat op Strava') geven op iemands prestatie, maar ook reageren op een activiteit. Dat is net wat Brendan Edwards doet nadat Scott Bradley een rit van 60 kilometer nabij Melbourne heeft geüpload, waarbij hij drie KOM's scoorde. Eentje daarvan is 'Two Hills', een segment dat door amper vijf andere mensen is afgelegd.

In zijn reactie klaagt Edwards dat Bradley al zestien maand bezig is met al zijn KOM's aan te vallen, goed voor in totaal 30 of 40 segmenten waarbij hij nu niet langer als de beste genoteerd staat. Hij noemt zijn opponent daarbij obsessief en een echte 'cyber bully', een pestkop dus. Zelfs nadat Bradley hem antwoordt dat het niet persoonlijk is en dat Strava-segmenten publieke eigendom zijn, gaat de man verder in zijn slachtofferrol. Dat hij maar liefst 800 segmenten heeft gecreëerd, waarschijnlijk om er zelf bovenaan de rangschikking te staan, is eerder een bewijs van zijn eigen obsessie dan van die slachtofferrol...

Nadat iemand deze absurde conversatie op Twitter plaatste (zie hieronder), is het verhaal viraal gegaan, waarbij de vergelijking met een kleuter die dringend een nieuw fopspeen nodig heeft (slechts een van de vele reacties op Twitter), niet helemaal uit de lucht gegrepen is. Intussen is de bewuste Strava-activiteit offline gehaald.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!