We kennen allemaal wel een fietsvriend die nét iets te fanatiek met Strava bezig is, maar deze Brendan uit Australië neemt het een andere gebruiker wel erg kwalijk dat hij zijn KOM's heeft afgenomen ...

Strava is een schitterende sociale trainingsapp die fietsers en lopers kan motiveren om steeds beter te doen, maar je kunt er niet enkel Kudos (een 'proficiat op Strava') geven op iemands prestatie, maar ook reageren op een activiteit. Dat is net wat Brendan Edwards doet nadat Scott Bradley een rit van 60 kilometer nabij Melbourne heeft geüpload, waarbij hij drie KOM's scoorde. Eentje daarvan is 'Two Hills', een segment dat door amper vijf andere mensen is afgelegd.

In zijn reactie klaagt Edwards dat Bradley al zestien maand bezig is met al zijn KOM's aan te vallen, goed voor in totaal 30 of 40 segmenten waarbij hij nu niet langer als de beste genoteerd staat. Hij noemt zijn opponent daarbij obsessief en een echte 'cyber bully', een pestkop dus. Zelfs nadat Bradley hem antwoordt dat het niet persoonlijk is en dat Strava-segmenten publieke eigendom zijn, gaat de man verder in zijn slachtofferrol. Dat hij maar liefst 800 segmenten heeft gecreëerd, waarschijnlijk om er zelf bovenaan de rangschikking te staan, is eerder een bewijs van zijn eigen obsessie dan van die slachtofferrol...

Nadat iemand deze absurde conversatie op Twitter plaatste (zie hieronder), is het verhaal viraal gegaan, waarbij de vergelijking met een kleuter die dringend een nieuw fopspeen nodig heeft (slechts een van de vele reacties op Twitter), niet helemaal uit de lucht gegrepen is. Intussen is de bewuste Strava-activiteit offline gehaald.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.