Uit de gezamenlijke passie voor het fietsen ontstond in het hoofdkwartier van Eddy Merckx Bikes het concept voor de Merckx Cycle Club. Iedereen kan meefietsen, je hoeft enkel maar een datum uit te zoeken van een event. Zoals de Eddy Merckx Classic uit het filmpje.

Uit gesprekken tijdens de koffiepauzes bij Eddy Merckx Bikes bleek dat veel werknemers dezelfde passie deelden: uitdagende ritten aandurven op een topfiets in een knappe koersuitrusting en in aangenaam gezelschap. Zo is de Merckx Cycle Club ontstaan.

Het afgelopen seizoen stonden ze er al op heel wat grote afspraken, zoals het WK granfondo in Albi en de Eddy Merckx Classic in Salzburgerland, waar ook Eddy zelf aanwezig was (check het filmpje bovenaan dit artikel!). Ze deden dat met de uitstekende aluminium BlockHaus67.

Ook jij kunt deel uitmaken van de club. Check daarvoor de kalender op hun website!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer met GRATIS Mountainbike Special ligt nu in de winkel, met daarin Sanne Cant en haar jacht op de 100e profzege, het fenomeen van de cross in Zonhoven, de Social Media Meter van Lars van der Haar, Fietsen met beloftewereldkampioen Joris Nieuwenhuis, Retro met Enrico Franzoi, Dylan Teuns die terugblikt op het wegseizoen, Julien Vermote over de kracht van het geloof, klimtalenten Harm Vanhoucke en Bjorg Lambrecht, ... Bovendien maak je kans op zo'n gloednieuwe carbon crossfiets van Canyon! In de Mountainbike Special (ook apart verkrijgbaar) vind je fietstests van 4 gewone MTB's en 5 e-mountainbikes van Specialized, Focus, Trek, Haibike en Wilier, maar ook de verschillende e-MTB-motorsystemen, voedingsstrategie op de MTB, trainen met Sven Nys, mountainbikeparadijs Lenzerheide, alle trends van Eurobike, ...