Uit de gezamenlijke passie voor het fietsen ontstond in het hoofdkwartier van Eddy Merckx Bikes het concept voor de Merckx Cycle Club. Iedereen kan meefietsen, je hoeft enkel maar een datum uit te zoeken van een event. Zoals de Eddy Merckx Classic uit het filmpje.

Uit gesprekken tijdens de koffiepauzes bij Eddy Merckx Bikes bleek dat veel werknemers dezelfde passie deelden: uitdagende ritten aandurven op een topfiets in een knappe koersuitrusting en in aangenaam gezelschap. Zo is de Merckx Cycle Club ontstaan.

Het afgelopen seizoen stonden ze er al op heel wat grote afspraken, zoals het WK granfondo in Albi en de Eddy Merckx Classic in Salzburgerland, waar ook Eddy zelf aanwezig was (check het filmpje bovenaan dit artikel!). Ze deden dat met de uitstekende aluminium BlockHaus67.

Ook jij kunt deel uitmaken van de club. Check daarvoor de kalender op hun website!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het januarinummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met GRATIS daarbij: Fietsenspecial met de 70 racefietsen en MTB's die in 2018 het mooie weer maken. Verder: WK Valkenburg, Vergeten juniorewereldkampioenen, de social media skills van Mathieu van der Poel, het WK-zilver van Jonathan Page, Fietsen met Eli Iserbyt, Bakelants & co moeten revalideren in het tussenseizoen, Australische vrouwen op Belgisch crossavontuur, Shimano Dura-Ace in de cross, Bekende Velofiel Stoffel Vandoorne, Canarische eilandentour, Eerste hulp bij rollentraining, Winterse fietssnacks, test van de Elite Direto en veel meer!