Uit de gezamenlijke passie voor het fietsen ontstond in het hoofdkwartier van Eddy Merckx Bikes het concept voor de Merckx Cycle Club. Iedereen kan meefietsen, je hoeft enkel maar een datum uit te zoeken van een event. Zoals de Eddy Merckx Classic uit het filmpje.

Uit gesprekken tijdens de koffiepauzes bij Eddy Merckx Bikes bleek dat veel werknemers dezelfde passie deelden: uitdagende ritten aandurven op een topfiets in een knappe koersuitrusting en in aangenaam gezelschap. Zo is de Merckx Cycle Club ontstaan.

Het afgelopen seizoen stonden ze er al op heel wat grote afspraken, zoals het WK granfondo in Albi en de Eddy Merckx Classic in Salzburgerland, waar ook Eddy zelf aanwezig was (check het filmpje bovenaan dit artikel!). Ze deden dat met de uitstekende aluminium BlockHaus67.

Ook jij kunt deel uitmaken van de club. Check daarvoor de kalender op hun website!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!