Uit de gezamenlijke passie voor het fietsen ontstond in het hoofdkwartier van Eddy Merckx Bikes het concept voor de Merckx Cycle Club. Iedereen kan meefietsen, je hoeft enkel maar een datum uit te zoeken van een event. Zoals de Eddy Merckx Classic uit het filmpje.

Uit gesprekken tijdens de koffiepauzes bij Eddy Merckx Bikes bleek dat veel werknemers dezelfde passie deelden: uitdagende ritten aandurven op een topfiets in een knappe koersuitrusting en in aangenaam gezelschap. Zo is de Merckx Cycle Club ontstaan.

Het afgelopen seizoen stonden ze er al op heel wat grote afspraken, zoals het WK granfondo in Albi en de Eddy Merckx Classic in Salzburgerland, waar ook Eddy zelf aanwezig was (check het filmpje bovenaan dit artikel!). Ze deden dat met de uitstekende aluminium BlockHaus67.

Ook jij kunt deel uitmaken van de club. Check daarvoor de kalender op hun website!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!