Voor 24 juli 2017 stond Dylan Teuns' zegeteller nog op nul, op 13 augustus dikte dat aantal aan tot acht overwinningen. Astemblieft en dikke proficiat. Tijd dus om even met de Limburger samen te zitten en terug te blikken op het wielerjaar 2017.

Eerst was er de schitterende derde plaats in de Waalse Pijl, vervolgens brak de 25-jarige renner helemaal door met twee ritzeges en de eindwinst in de Ronde van Wallonië, daarna waren er de rit- en eindzege in de Ronde van Polen om uiteindelijk af te sluiten met twee ritoverwinningen en het eindklassement in de Arctic Race of Norway. Ja, het ging echt wel snel voor de jongeman die vernoemd is naar Bob Dylan - een van de favoriete muzikanten van zijn vader - en als cadeautje van de bondscoach een ticket kreeg voor het WK in Bergen.

Teuns heeft geluk: hij speelt zelf een rol in dit wielerjaaroverzicht en kreeg de voorbije jaren de kans om met twee pretendenten van het voorjaar samen te koersen: voormalig ploegmaat Philippe Gilbert, die de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race won, en huidig ploegmaat Greg Van Avermaet, die zich een veelvraat toonde met zeges in de Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke en Parijs-Roubaix.

HET KLAVERTJE VIER VAN GREG

"Ongelooflijk toch, wat hij in het voorjaar heeft gerealiseerd", beseft Teuns. "Greg is iemand waar ik al naar opkeek toen ik nog belofte was. Nu koersen we in hetzelfde team, zijn we vrienden en heb ik enorm veel respect voor de resultaten die hij de voorbije jaren bij elkaar heeft gefietst. Ik steek ook wel dingen van hem op tijdens ploegmeetings en wat hij daar vertelt over de koers. Ik was zelf van de partij toen hij Gent-Wevelgem won en kijk als ploegmaat met een zekere trots naar hem. Ik heb de ambitie om dat zelf ooit te realiseren, die top te bereiken en podiumplaatsen te halen in die klassiekers. Dat is toch waar je voor koerst."

Lees het volledige interview in het oktobernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. De inleiding wordt verzorgd door niemand minder dan Hilaire Van der Schueren, die nog lang niet aan stoppen denkt. Verder: Tom Dumoulin, Nathan Van Hooydonck die de Omloop Het Nieuwsblad verkent, over de finale waar zijn oom Edwig geschiedenis schreef in de Ronde, en vier Belgen die kozen voor een nieuwe ploeg, namelijk Edward Theuns, Victor Campenaerts, Jens Keukeleire en Ben Hermans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Corné van Kessel en Jeremy Powers onthult zijn socialmediageheimen. Ook nog: vijf WorldTourfietsen getest, Rick de Leeuw als Bekende Velofiel, fietsen in Emilia-Romagna, tests van de nieuwste fietsproducten, antwoorden op de fietsvragen 'kun je met MTB-schoenen op de racefiets?' en 'hoe zet je je racepositie over op de MTB?', en veel meer!