Voor 24 juli 2017 stond Dylan Teuns' zegeteller nog op nul, op 13 augustus dikte dat aantal aan tot acht overwinningen. Astemblieft en dikke proficiat. Tijd dus om even met de Limburger samen te zitten en terug te blikken op het wielerjaar 2017.

Eerst was er de schitterende derde plaats in de Waalse Pijl, vervolgens brak de 25-jarige renner helemaal door met twee ritzeges en de eindwinst in de Ronde van Wallonië, daarna waren er de rit- en eindzege in de Ronde van Polen om uiteindelijk af te sluiten met twee ritoverwinningen en het eindklassement in de Arctic Race of Norway. Ja, het ging echt wel snel voor de jongeman die vernoemd is naar Bob Dylan - een van de favoriete muzikanten van zijn vader - en als cadeautje van de bondscoach een ticket kreeg voor het WK in Bergen.

Teuns heeft geluk: hij speelt zelf een rol in dit wielerjaaroverzicht en kreeg de voorbije jaren de kans om met twee pretendenten van het voorjaar samen te koersen: voormalig ploegmaat Philippe Gilbert, die de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race won, en huidig ploegmaat Greg Van Avermaet, die zich een veelvraat toonde met zeges in de Omloop het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke en Parijs-Roubaix.

HET KLAVERTJE VIER VAN GREG

"Ongelooflijk toch, wat hij in het voorjaar heeft gerealiseerd", beseft Teuns. "Greg is iemand waar ik al naar opkeek toen ik nog belofte was. Nu koersen we in hetzelfde team, zijn we vrienden en heb ik enorm veel respect voor de resultaten die hij de voorbije jaren bij elkaar heeft gefietst. Ik steek ook wel dingen van hem op tijdens ploegmeetings en wat hij daar vertelt over de koers. Ik was zelf van de partij toen hij Gent-Wevelgem won en kijk als ploegmaat met een zekere trots naar hem. Ik heb de ambitie om dat zelf ooit te realiseren, die top te bereiken en podiumplaatsen te halen in die klassiekers. Dat is toch waar je voor koerst."

Lees het volledige interview in het oktobernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!