Maxime Roger, rijdend voor het opleidingsteam van AG2R, zal zijn tijdrit in de Tour de Moselle niet gauw vergeten. Halfweg de etappe brak het opzetstuur van zijn tijdritfiets af, belandde hij eerst onzacht op de stuurpen om vervolgens op zijn buik over de grond te schuiven. Pijnlijk...

De Franse renner van Chambéry CF reed naar eigen zeggen zo'n 60 km/u halfweg de etappe toen hij over een bultje reed (zie filmpje vanaf minuut 2). Dat zorgde ervoor dat het opzetstuur van zijn Factor Slick afbrak - een constructiefout van het frame zelf was het dus duidelijk niet. Een wanhoopspoging om naar zijn basisstuur te grabbelen mislukte, zodat hij eerst onzacht in aanraking kwam met zijn stuurpen vooraleer hij languit over het asfalt schoof. Het opzetstuur van 51 Speedshop zit met één punt aan het basisstuur vast. Op een of andere manier (een zwak punt in de constructie, te hard of te slap aangedraaide bout, ...) brak dat cruciale steunpunt af en zorgde het zo voor een afschuwelijke val.

Roger heeft als bij wonder niets gebroken, maar hield er wel een pijnlijke knie aan over. Vanzelfsprekend moest hij wel opgeven na die val. Roger stond op dat moment op de tweede plaats in het algemene klassement van de Tour de Moselle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. De inleiding wordt verzorgd door niemand minder dan Hilaire Van der Schueren, die nog lang niet aan stoppen denkt. Verder: Tom Dumoulin, Nathan Van Hooydonck die de Omloop Het Nieuwsblad verkent, over de finale waar zijn oom Edwig geschiedenis schreef in de Ronde, en vier Belgen die kozen voor een nieuwe ploeg, namelijk Edward Theuns, Victor Campenaerts, Jens Keukeleire en Ben Hermans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Corné van Kessel en Jeremy Powers onthult zijn socialmediageheimen. Ook nog: vijf WorldTourfietsen getest, Rick de Leeuw als Bekende Velofiel, fietsen in Emilia-Romagna, tests van de nieuwste fietsproducten, antwoorden op de fietsvragen 'kun je met MTB-schoenen op de racefiets?' en 'hoe zet je je racepositie over op de MTB?', en veel meer!