Maxime Roger, rijdend voor het opleidingsteam van AG2R, zal zijn tijdrit in de Tour de Moselle niet gauw vergeten. Halfweg de etappe brak het opzetstuur van zijn tijdritfiets af, belandde hij eerst onzacht op de stuurpen om vervolgens op zijn buik over de grond te schuiven. Pijnlijk...

De Franse renner van Chambéry CF reed naar eigen zeggen zo'n 60 km/u halfweg de etappe toen hij over een bultje reed (zie filmpje vanaf minuut 2). Dat zorgde ervoor dat het opzetstuur van zijn Factor Slick afbrak - een constructiefout van het frame zelf was het dus duidelijk niet. Een wanhoopspoging om naar zijn basisstuur te grabbelen mislukte, zodat hij eerst onzacht in aanraking kwam met zijn stuurpen vooraleer hij languit over het asfalt schoof. Het opzetstuur van 51 Speedshop zit met één punt aan het basisstuur vast. Op een of andere manier (een zwak punt in de constructie, te hard of te slap aangedraaide bout, ...) brak dat cruciale steunpunt af en zorgde het zo voor een afschuwelijke val.

Roger heeft als bij wonder niets gebroken, maar hield er wel een pijnlijke knie aan over. Vanzelfsprekend moest hij wel opgeven na die val. Roger stond op dat moment op de tweede plaats in het algemene klassement van de Tour de Moselle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.