Een echte wielerliefhebber laat zich door de eerste herfstbuien niet afschrikken. Maar in het najaar ben je best nóg voorzichtiger op de fiets. Kies voor een outfit in felle kleur, trek iets fluo aan en zorg voor een extra fietslicht bovenop de reglementaire verlichting, net zoals de Telenet Fidea Lions.

Herfst of niet, op zondagochtend vertrek jij nog altijd met of zonder je wielerploeg voor dag en dauw. Ook als het regent, want als echte wielerliefhebber laat jij je niet door de eerste herfstbuien afschrikken. Je hebt overschot van gelijk maar in het najaar ben je best nóg voorzichtiger op de fiets. Laat je zien in het donker. Kies voor een wieleroutfit in een fellere kleur, trek iets aan in fluo en zorg voor een extra fietslicht bovenop de reglementaire verlichting. Ook op je koersfiets. Je bent echt niet alleen; ook de Telenet Fidea Lions (zie filmpje bovenaan artikel) fietsen met extra voor- en achterlicht.

Heb je geen fluo in huis? Dan is dat niet langer een excuus, want tussen 16 en 22 september delen de Fidea-verzekeringsbemiddelaars fluogadgets uit. Of het nu een hesje met slogan is of een rugzaktag in fluo: het zijn nuttige hebbedingen waarmee jij opvalt in het verkeer. Ook bruikbaar wanneer je naar het werk fietst overigens.

P.S. Heb je zelf een ideetje voor een slogan? Stuur hem dan via de blog van Fidea Safe Cycling (zie link onderaan artikel) in en wie weet win je wel tickets voor de cross in Niel.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine met gratis Veldritgids ligt nu in de winkel! Met daarin een ruime vooruitblik op het WK in Bergen, met parcoursverkenning, Alexander Kristoff & Edvald Boasson Hagen, zelf fietsen in Noorwegen, ... Verder in het reguliere nummer: Fietsen met Bob Jungels, publiekslieveling Frederik Backaert over zijn liefde voor de boerenstiel, de comeback van Sofie Goos, tests van drie nieuwe crossmodellen van Specialized, Canyon en Cannondale, de fietsverslaving van schaatser Bart Swings, tips over hoe je je angst overwint na een valpartij, ... In de extra Veldritgids vind je interviews met Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Annemarie Worst, een reportage over het materiaal bij Telenet Fidea Lions, een seizoensvooruitblik van kersvers bondscoach Sven Vanthourenhout, Ben Berden, vier superfans en uiteraard een analyse van alle topcrossen met complete kalender.