Een echte wielerliefhebber laat zich door de eerste herfstbuien niet afschrikken. Maar in het najaar ben je best nóg voorzichtiger op de fiets. Kies voor een outfit in felle kleur, trek iets fluo aan en zorg voor een extra fietslicht bovenop de reglementaire verlichting, net zoals de Telenet Fidea Lions.

Herfst of niet, op zondagochtend vertrek jij nog altijd met of zonder je wielerploeg voor dag en dauw. Ook als het regent, want als echte wielerliefhebber laat jij je niet door de eerste herfstbuien afschrikken. Je hebt overschot van gelijk maar in het najaar ben je best nóg voorzichtiger op de fiets. Laat je zien in het donker. Kies voor een wieleroutfit in een fellere kleur, trek iets aan in fluo en zorg voor een extra fietslicht bovenop de reglementaire verlichting. Ook op je koersfiets. Je bent echt niet alleen; ook de Telenet Fidea Lions (zie filmpje bovenaan artikel) fietsen met extra voor- en achterlicht.

Heb je geen fluo in huis? Dan is dat niet langer een excuus, want tussen 16 en 22 september delen de Fidea-verzekeringsbemiddelaars fluogadgets uit. Of het nu een hesje met slogan is of een rugzaktag in fluo: het zijn nuttige hebbedingen waarmee jij opvalt in het verkeer. Ook bruikbaar wanneer je naar het werk fietst overigens.

P.S. Heb je zelf een ideetje voor een slogan? Stuur hem dan via de blog van Fidea Safe Cycling (zie link onderaan artikel) in en wie weet win je wel tickets voor de cross in Niel.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.