Een echte wielerliefhebber laat zich door de eerste herfstbuien niet afschrikken. Maar in het najaar ben je best nóg voorzichtiger op de fiets. Kies voor een outfit in felle kleur, trek iets fluo aan en zorg voor een extra fietslicht bovenop de reglementaire verlichting, net zoals de Telenet Fidea Lions.

Herfst of niet, op zondagochtend vertrek jij nog altijd met of zonder je wielerploeg voor dag en dauw. Ook als het regent, want als echte wielerliefhebber laat jij je niet door de eerste herfstbuien afschrikken. Je hebt overschot van gelijk maar in het najaar ben je best nóg voorzichtiger op de fiets. Laat je zien in het donker. Kies voor een wieleroutfit in een fellere kleur, trek iets aan in fluo en zorg voor een extra fietslicht bovenop de reglementaire verlichting. Ook op je koersfiets. Je bent echt niet alleen; ook de Telenet Fidea Lions (zie filmpje bovenaan artikel) fietsen met extra voor- en achterlicht.

Heb je geen fluo in huis? Dan is dat niet langer een excuus, want tussen 16 en 22 september delen de Fidea-verzekeringsbemiddelaars fluogadgets uit. Of het nu een hesje met slogan is of een rugzaktag in fluo: het zijn nuttige hebbedingen waarmee jij opvalt in het verkeer. Ook bruikbaar wanneer je naar het werk fietst overigens.

P.S. Heb je zelf een ideetje voor een slogan? Stuur hem dan via de blog van Fidea Safe Cycling (zie link onderaan artikel) in en wie weet win je wel tickets voor de cross in Niel.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. De inleiding wordt verzorgd door niemand minder dan Hilaire Van der Schueren, die nog lang niet aan stoppen denkt. Verder: Tom Dumoulin, Nathan Van Hooydonck die de Omloop Het Nieuwsblad verkent, over de finale waar zijn oom Edwig geschiedenis schreef in de Ronde, en vier Belgen die kozen voor een nieuwe ploeg, namelijk Edward Theuns, Victor Campenaerts, Jens Keukeleire en Ben Hermans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Corné van Kessel en Jeremy Powers onthult zijn socialmediageheimen. Ook nog: vijf WorldTourfietsen getest, Rick de Leeuw als Bekende Velofiel, fietsen in Emilia-Romagna, tests van de nieuwste fietsproducten, antwoorden op de fietsvragen 'kun je met MTB-schoenen op de racefiets?' en 'hoe zet je je racepositie over op de MTB?', en veel meer!