Op 8 mei was David Millar bij distributeur Wolvenberg te gast om zijn Chapter /// collectie in de Benelux voor te stellen. De collectie is een stijlvolle samenwerking tussen de ex-renner en Castelli, en zal in de Benelux exclusief verkrijgbaar zijn bij een select groepje dealers.

Chapter /// staat voor het derde hoofdstuk in Millars leven. Zijn professionele carrière is namelijk in twee stukken op te delen met daartussen een dopingschorsing, terwijl het derde deel het leven na de koers is. Tijdens zijn rennersloopbaan reed hij zowel bij Saunier Duval als bij Garmin met Castelli-outfits. De samenwerking was steeds intensief en Millar was steeds de man die de nodige feedback terugkoppelde aan Castelli. Opnieuw kiest hij dus voor Castelli als geprefereerde partner, deze keer niet door sponsorverbindingen, maar uit vrije wil.

De flamboyante Brit stond in zijn professionele carrière bekend als een van de meest stijlvolle renners in het peloton en kreeg niet voor niets de bijnaam "Le Dandy". Na zijn afscheid in 2014 was het dus tijd voor een nieuw hoofdstuk en zette David dit project op poten. De eerste Chapter /// items werden in 2015 gelanceerd en brachten een nieuwe wind op esthetisch vlak in de markt van fietskleding, weliswaar zonder in te boeten aan prestatievermogen. Vandaag is de collectie veel uitgebreider en werden er enkele nieuwe lijnen toegevoegd. Elk product kent zijn eigen achtergrondverhaal en over elk product is minutieus nagedacht.

Een van die nieuwe lijnen is de Onemorelap-collectie, waar het design gebaseerd is op de legendarische Vélodrome in Roubaix. David finishte maar één keer in Parijs-Roubaix en dat bracht deze legendarische anekdote met zich mee: "In mijn laatste jaar 2014 was een van mijn grote objectieven om in Roubaix te finishen en de 257 km, 28 kasseistroken en 2 ronden op de Vélodrome af te leggen. Ik legde de hele afstand af, maar vergat de laatste ronde af te werken. Ik stond in het midden van de beroemdste Velodrome ter wereld een Fanta te drinken met een gezicht onder het stof, toen mijn vrouw me vertelde dat ik nog één ronde moest afleggen. ONEMORELAP? Ik ben nog altijd gek van deze race en toen we inspiratie zochten voor de collectie kwamen we uit op de koningin der klassiekers."

Bekijk het filmpje bovenaan dit artikel om de complete collectie te zien.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer met GRATIS Mountainbike Special ligt nu in de winkel, met daarin Sanne Cant en haar jacht op de 100e profzege, het fenomeen van de cross in Zonhoven, de Social Media Meter van Lars van der Haar, Fietsen met beloftewereldkampioen Joris Nieuwenhuis, Retro met Enrico Franzoi, Dylan Teuns die terugblikt op het wegseizoen, Julien Vermote over de kracht van het geloof, klimtalenten Harm Vanhoucke en Bjorg Lambrecht, ... Bovendien maak je kans op zo'n gloednieuwe carbon crossfiets van Canyon! In de Mountainbike Special (ook apart verkrijgbaar) vind je fietstests van 4 gewone MTB's en 5 e-mountainbikes van Specialized, Focus, Trek, Haibike en Wilier, maar ook de verschillende e-MTB-motorsystemen, voedingsstrategie op de MTB, trainen met Sven Nys, mountainbikeparadijs Lenzerheide, alle trends van Eurobike, ...