Op 8 mei was David Millar bij distributeur Wolvenberg te gast om zijn Chapter /// collectie in de Benelux voor te stellen. De collectie is een stijlvolle samenwerking tussen de ex-renner en Castelli, en zal in de Benelux exclusief verkrijgbaar zijn bij een select groepje dealers.

Chapter /// staat voor het derde hoofdstuk in Millars leven. Zijn professionele carrière is namelijk in twee stukken op te delen met daartussen een dopingschorsing, terwijl het derde deel het leven na de koers is. Tijdens zijn rennersloopbaan reed hij zowel bij Saunier Duval als bij Garmin met Castelli-outfits. De samenwerking was steeds intensief en Millar was steeds de man die de nodige feedback terugkoppelde aan Castelli. Opnieuw kiest hij dus voor Castelli als geprefereerde partner, deze keer niet door sponsorverbindingen, maar uit vrije wil.

De flamboyante Brit stond in zijn professionele carrière bekend als een van de meest stijlvolle renners in het peloton en kreeg niet voor niets de bijnaam "Le Dandy". Na zijn afscheid in 2014 was het dus tijd voor een nieuw hoofdstuk en zette David dit project op poten. De eerste Chapter /// items werden in 2015 gelanceerd en brachten een nieuwe wind op esthetisch vlak in de markt van fietskleding, weliswaar zonder in te boeten aan prestatievermogen. Vandaag is de collectie veel uitgebreider en werden er enkele nieuwe lijnen toegevoegd. Elk product kent zijn eigen achtergrondverhaal en over elk product is minutieus nagedacht.

Een van die nieuwe lijnen is de Onemorelap-collectie, waar het design gebaseerd is op de legendarische Vélodrome in Roubaix. David finishte maar één keer in Parijs-Roubaix en dat bracht deze legendarische anekdote met zich mee: "In mijn laatste jaar 2014 was een van mijn grote objectieven om in Roubaix te finishen en de 257 km, 28 kasseistroken en 2 ronden op de Vélodrome af te leggen. Ik legde de hele afstand af, maar vergat de laatste ronde af te werken. Ik stond in het midden van de beroemdste Velodrome ter wereld een Fanta te drinken met een gezicht onder het stof, toen mijn vrouw me vertelde dat ik nog één ronde moest afleggen. ONEMORELAP? Ik ben nog altijd gek van deze race en toen we inspiratie zochten voor de collectie kwamen we uit op de koningin der klassiekers."

Bekijk het filmpje bovenaan dit artikel om de complete collectie te zien.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!