Televisieproducent HBO komt binnenkort met een documentairefilm waarin de spot wordt gedreven met het profpeloton van weleer. Het verhaal speelt zich af tijdens een 'fictieve' Tour de France en krijgt een regelrechte topcast uit Hollywood, inclusief Lance Armstrong.

De Amerikaanse acteur/komiek/regisseur Andy Samberg werkt aan een 'mockumentaire' rond het profwielrennen. De film krijgt de toepasselijke naam 'Tour de Pharmacy' waarin de link met de dopingperikelen direct duidelijk wordt.

'FICITIEVE' WIELERPERIODE

"In 1982, tijdens een donkere en fictieve periode in de wielergeschiedenis, werd de hoogst aangeschreven wedstrijd ontsierd door dopinggebruik van vrijwel alle deelnemers", klinkt het reeds spottend bij HBO. "Bezaaid met snode individuen, werd de wedstrijd van dat jaar gekenmerkt door verziekte praktijken".

TOPCAST UIT HOLLYWOOD

Dat de film pijnlijke steken zal uitdelen naar echte valsspelers van die tijd is duidelijk. Onder anderen Orlando Bloom, Kevin Bacon, Mike Tyson, Daniel Glover en Samberg zelf zullen de typetjes voor hun rekening nemen. Daarnaast zien we ook een niet zo onherkenbaar gemaakte Lance Armstrong wanneer hij anoniem dopinggeheimen wil blootleggen. Geslaagde zelfspot of nog te vroeg om de wonde open te rijten?

Misschien krijgen we tussen de pijnlijke herinneringen aan de besmeurde wielerperiode ook wel een stukje wielercultuur mee. Al is het erg onwaarschijnlijk dat scriptschrijver Murray Miller zich nauw aan het verloop van de Tour de France in 1982 zal houden. Bernard Hinault won dat jaar de Tour voor de vierde keer in zijn carrière, maar het werd een relatief saaie editie.

PREMIERE OP 8 JULI

'Tour de Pharmacy' gaat op 8 juli in première op de Amerikaanse zender HBO. Niet toevallig middenin de Tour de France. Benieuwd of het gehele peloton er de humor van zal inzien, of de verdere Tour afwerkt met een pruillip tussen het frame.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!