Televisieproducent HBO komt binnenkort met een documentairefilm waarin de spot wordt gedreven met het profpeloton van weleer. Het verhaal speelt zich af tijdens een 'fictieve' Tour de France en krijgt een regelrechte topcast uit Hollywood, inclusief Lance Armstrong.

De Amerikaanse acteur/komiek/regisseur Andy Samberg werkt aan een 'mockumentaire' rond het profwielrennen. De film krijgt de toepasselijke naam 'Tour de Pharmacy' waarin de link met de dopingperikelen direct duidelijk wordt.

'FICITIEVE' WIELERPERIODE

"In 1982, tijdens een donkere en fictieve periode in de wielergeschiedenis, werd de hoogst aangeschreven wedstrijd ontsierd door dopinggebruik van vrijwel alle deelnemers", klinkt het reeds spottend bij HBO. "Bezaaid met snode individuen, werd de wedstrijd van dat jaar gekenmerkt door verziekte praktijken".

TOPCAST UIT HOLLYWOOD

Dat de film pijnlijke steken zal uitdelen naar echte valsspelers van die tijd is duidelijk. Onder anderen Orlando Bloom, Kevin Bacon, Mike Tyson, Daniel Glover en Samberg zelf zullen de typetjes voor hun rekening nemen. Daarnaast zien we ook een niet zo onherkenbaar gemaakte Lance Armstrong wanneer hij anoniem dopinggeheimen wil blootleggen. Geslaagde zelfspot of nog te vroeg om de wonde open te rijten?

Misschien krijgen we tussen de pijnlijke herinneringen aan de besmeurde wielerperiode ook wel een stukje wielercultuur mee. Al is het erg onwaarschijnlijk dat scriptschrijver Murray Miller zich nauw aan het verloop van de Tour de France in 1982 zal houden. Bernard Hinault won dat jaar de Tour voor de vierde keer in zijn carrière, maar het werd een relatief saaie editie.

PREMIERE OP 8 JULI

'Tour de Pharmacy' gaat op 8 juli in première op de Amerikaanse zender HBO. Niet toevallig middenin de Tour de France. Benieuwd of het gehele peloton er de humor van zal inzien, of de verdere Tour afwerkt met een pruillip tussen het frame.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin Lars van der Haar die op het WK sneller hoopt te zijn dan op het autocircuit tegenover Mathieu van der Poel, Niels Albert die de eerste seizoenshelft analyseert, Fietsen met Laura Verdonschot, Amerikaanse gelukzoeker Andrew Juiliano, de social media skills van Sophie de Boer, Daphny van den Brand en de allereerste vrouwencross in Loenhout, de aantrekkingskracht van de nieuwjaarscross in Baal, de nuchterheid van Thibau Nys, de vijf werken van nieuwe UCI-voorzitter Lappartient, Bekende Velofiel Begijn Le Bleu, ... De actieve fietser wordt weer verwend met gezonde winterdesserts, fietsveiligheid in de winter (met 5 Continental-pakketten die je kunt winnen!), de beste trainingsapps, snowbiken in Gstaad, fietstests van de Kuota Kross 2.0, Superior Bikes en Pinarello Nytro, ... En vergeet vooral niet mee te spelen met de Kerstwedstrijd, want je kunt 30 fietscadeaus winnen!