Televisieproducent HBO komt binnenkort met een documentairefilm waarin de spot wordt gedreven met het profpeloton van weleer. Het verhaal speelt zich af tijdens een 'fictieve' Tour de France en krijgt een regelrechte topcast uit Hollywood, inclusief Lance Armstrong.

De Amerikaanse acteur/komiek/regisseur Andy Samberg werkt aan een 'mockumentaire' rond het profwielrennen. De film krijgt de toepasselijke naam 'Tour de Pharmacy' waarin de link met de dopingperikelen direct duidelijk wordt.

'FICITIEVE' WIELERPERIODE

"In 1982, tijdens een donkere en fictieve periode in de wielergeschiedenis, werd de hoogst aangeschreven wedstrijd ontsierd door dopinggebruik van vrijwel alle deelnemers", klinkt het reeds spottend bij HBO. "Bezaaid met snode individuen, werd de wedstrijd van dat jaar gekenmerkt door verziekte praktijken".

TOPCAST UIT HOLLYWOOD

Dat de film pijnlijke steken zal uitdelen naar echte valsspelers van die tijd is duidelijk. Onder anderen Orlando Bloom, Kevin Bacon, Mike Tyson, Daniel Glover en Samberg zelf zullen de typetjes voor hun rekening nemen. Daarnaast zien we ook een niet zo onherkenbaar gemaakte Lance Armstrong wanneer hij anoniem dopinggeheimen wil blootleggen. Geslaagde zelfspot of nog te vroeg om de wonde open te rijten?

Misschien krijgen we tussen de pijnlijke herinneringen aan de besmeurde wielerperiode ook wel een stukje wielercultuur mee. Al is het erg onwaarschijnlijk dat scriptschrijver Murray Miller zich nauw aan het verloop van de Tour de France in 1982 zal houden. Bernard Hinault won dat jaar de Tour voor de vierde keer in zijn carrière, maar het werd een relatief saaie editie.

PREMIERE OP 8 JULI

'Tour de Pharmacy' gaat op 8 juli in première op de Amerikaanse zender HBO. Niet toevallig middenin de Tour de France. Benieuwd of het gehele peloton er de humor van zal inzien, of de verdere Tour afwerkt met een pruillip tussen het frame.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer met GRATIS Mountainbike Special ligt nu in de winkel, met daarin Sanne Cant en haar jacht op de 100e profzege, het fenomeen van de cross in Zonhoven, de Social Media Meter van Lars van der Haar, Fietsen met beloftewereldkampioen Joris Nieuwenhuis, Retro met Enrico Franzoi, Dylan Teuns die terugblikt op het wegseizoen, Julien Vermote over de kracht van het geloof, klimtalenten Harm Vanhoucke en Bjorg Lambrecht, ... Bovendien maak je kans op zo'n gloednieuwe carbon crossfiets van Canyon! In de Mountainbike Special (ook apart verkrijgbaar) vind je fietstests van 4 gewone MTB's en 5 e-mountainbikes van Specialized, Focus, Trek, Haibike en Wilier, maar ook de verschillende e-MTB-motorsystemen, voedingsstrategie op de MTB, trainen met Sven Nys, mountainbikeparadijs Lenzerheide, alle trends van Eurobike, ...