Televisieproducent HBO komt binnenkort met een documentairefilm waarin de spot wordt gedreven met het profpeloton van weleer. Het verhaal speelt zich af tijdens een 'fictieve' Tour de France en krijgt een regelrechte topcast uit Hollywood, inclusief Lance Armstrong.

De Amerikaanse acteur/komiek/regisseur Andy Samberg werkt aan een 'mockumentaire' rond het profwielrennen. De film krijgt de toepasselijke naam 'Tour de Pharmacy' waarin de link met de dopingperikelen direct duidelijk wordt.

'FICITIEVE' WIELERPERIODE

"In 1982, tijdens een donkere en fictieve periode in de wielergeschiedenis, werd de hoogst aangeschreven wedstrijd ontsierd door dopinggebruik van vrijwel alle deelnemers", klinkt het reeds spottend bij HBO. "Bezaaid met snode individuen, werd de wedstrijd van dat jaar gekenmerkt door verziekte praktijken".

TOPCAST UIT HOLLYWOOD

Dat de film pijnlijke steken zal uitdelen naar echte valsspelers van die tijd is duidelijk. Onder anderen Orlando Bloom, Kevin Bacon, Mike Tyson, Daniel Glover en Samberg zelf zullen de typetjes voor hun rekening nemen. Daarnaast zien we ook een niet zo onherkenbaar gemaakte Lance Armstrong wanneer hij anoniem dopinggeheimen wil blootleggen. Geslaagde zelfspot of nog te vroeg om de wonde open te rijten?

Misschien krijgen we tussen de pijnlijke herinneringen aan de besmeurde wielerperiode ook wel een stukje wielercultuur mee. Al is het erg onwaarschijnlijk dat scriptschrijver Murray Miller zich nauw aan het verloop van de Tour de France in 1982 zal houden. Bernard Hinault won dat jaar de Tour voor de vierde keer in zijn carrière, maar het werd een relatief saaie editie.

PREMIERE OP 8 JULI

'Tour de Pharmacy' gaat op 8 juli in première op de Amerikaanse zender HBO. Niet toevallig middenin de Tour de France. Benieuwd of het gehele peloton er de humor van zal inzien, of de verdere Tour afwerkt met een pruillip tussen het frame.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!