Houden de vacuüm cups van de SeaSucker-fietsdrager ook stand in heftige omstandigheden? Het is een vraag die velen zich al lang stellen. Daarom deed SeaSucker Benelux de test in wel heel extreme condities. Check het resultaat in het filmpje onderaan!

Benodigdheden: een SeaSucker Talon voor één fiets, een rallywagen, een piloot met een gedurfde rijstijl en slechte weeromstandigheden. Gooi ze allemaal samen en je kunt eindelijk nagaan of je de minimalistische fietsdrager met slechts vier vacuüm cups kunt vertrouwen met je dure fiets erop.

RALLY DE WALLONIE

SeaSucker Benelux vroeg aan rallypiloot Kevin Demaerschalk om een offroadritje te maken met zijn Citroën Racing DS3-rallywagen. Een klein detail: op het dak van de auto zou een SeaSucker Talon worden gemonteerd met een racefiets erop. De proef ging uiteindelijk door tijdens een test van de Rally De Wallonie.

HET VERDICT

Het resultaat kun je bekijken in een knap filmpje dankzij Wicam Productions en Artbeat Photography. De rallywagen scheurt over plattelandswegen, maakt al driftend een donut-beweging en zoekt even de berm op. Het verdict? De SeaSucker lost op geen enkel moment grip en de fiets blijft - godzijdank - muurvast bovenop de wagen staan.

SEASUCKER SAFETY TESTS

De 'SeaSucker Safety Test #1' was de eerste veiligheidstest in de reeks om te bewijzen hoe betrouwbaar het mechanisme is. Deze proef heeft het systeem alvast met glans doorstaan. Heb jij suggesties voor een volgend experiment?

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!