Houden de vacuüm cups van de SeaSucker-fietsdrager ook stand in heftige omstandigheden? Het is een vraag die velen zich al lang stellen. Daarom deed SeaSucker Benelux de test in wel heel extreme condities. Check het resultaat in het filmpje onderaan!

Benodigdheden: een SeaSucker Talon voor één fiets, een rallywagen, een piloot met een gedurfde rijstijl en slechte weeromstandigheden. Gooi ze allemaal samen en je kunt eindelijk nagaan of je de minimalistische fietsdrager met slechts vier vacuüm cups kunt vertrouwen met je dure fiets erop.

RALLY DE WALLONIE

SeaSucker Benelux vroeg aan rallypiloot Kevin Demaerschalk om een offroadritje te maken met zijn Citroën Racing DS3-rallywagen. Een klein detail: op het dak van de auto zou een SeaSucker Talon worden gemonteerd met een racefiets erop. De proef ging uiteindelijk door tijdens een test van de Rally De Wallonie.

HET VERDICT

Het resultaat kun je bekijken in een knap filmpje dankzij Wicam Productions en Artbeat Photography. De rallywagen scheurt over plattelandswegen, maakt al driftend een donut-beweging en zoekt even de berm op. Het verdict? De SeaSucker lost op geen enkel moment grip en de fiets blijft - godzijdank - muurvast bovenop de wagen staan.

SEASUCKER SAFETY TESTS

De 'SeaSucker Safety Test #1' was de eerste veiligheidstest in de reeks om te bewijzen hoe betrouwbaar het mechanisme is. Deze proef heeft het systeem alvast met glans doorstaan. Heb jij suggesties voor een volgend experiment?

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het augustusnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin: het mooiste uit de Tour, Jasper Stuyven die wil oogsten in de BinckBank Tour, Fietsen met Maarten Tjallingii, Annemiek van Vleuten, Sam Oomen, een vooruitblik op de Vuelta-passage door Asturië en over de Angliru, tips om een spurt bergop te winnen, hoe je sneller wordt na een fietspositionering, test van 2018-modellen van Trek, Cannondale, Look en Zannata, en veel meer!