Houden de vacuüm cups van de SeaSucker-fietsdrager ook stand in heftige omstandigheden? Het is een vraag die velen zich al lang stellen. Daarom deed SeaSucker Benelux de test in wel heel extreme condities. Check het resultaat in het filmpje onderaan!

Benodigdheden: een SeaSucker Talon voor één fiets, een rallywagen, een piloot met een gedurfde rijstijl en slechte weeromstandigheden. Gooi ze allemaal samen en je kunt eindelijk nagaan of je de minimalistische fietsdrager met slechts vier vacuüm cups kunt vertrouwen met je dure fiets erop.

RALLY DE WALLONIE

SeaSucker Benelux vroeg aan rallypiloot Kevin Demaerschalk om een offroadritje te maken met zijn Citroën Racing DS3-rallywagen. Een klein detail: op het dak van de auto zou een SeaSucker Talon worden gemonteerd met een racefiets erop. De proef ging uiteindelijk door tijdens een test van de Rally De Wallonie.

HET VERDICT

Het resultaat kun je bekijken in een knap filmpje dankzij Wicam Productions en Artbeat Photography. De rallywagen scheurt over plattelandswegen, maakt al driftend een donut-beweging en zoekt even de berm op. Het verdict? De SeaSucker lost op geen enkel moment grip en de fiets blijft - godzijdank - muurvast bovenop de wagen staan.

SEASUCKER SAFETY TESTS

De 'SeaSucker Safety Test #1' was de eerste veiligheidstest in de reeks om te bewijzen hoe betrouwbaar het mechanisme is. Deze proef heeft het systeem alvast met glans doorstaan. Heb jij suggesties voor een volgend experiment?

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!