Houden de vacuüm cups van de SeaSucker-fietsdrager ook stand in heftige omstandigheden? Het is een vraag die velen zich al lang stellen. Daarom deed SeaSucker Benelux de test in wel heel extreme condities. Check het resultaat in het filmpje onderaan!

Benodigdheden: een SeaSucker Talon voor één fiets, een rallywagen, een piloot met een gedurfde rijstijl en slechte weeromstandigheden. Gooi ze allemaal samen en je kunt eindelijk nagaan of je de minimalistische fietsdrager met slechts vier vacuüm cups kunt vertrouwen met je dure fiets erop.

RALLY DE WALLONIE

SeaSucker Benelux vroeg aan rallypiloot Kevin Demaerschalk om een offroadritje te maken met zijn Citroën Racing DS3-rallywagen. Een klein detail: op het dak van de auto zou een SeaSucker Talon worden gemonteerd met een racefiets erop. De proef ging uiteindelijk door tijdens een test van de Rally De Wallonie.

HET VERDICT

Het resultaat kun je bekijken in een knap filmpje dankzij Wicam Productions en Artbeat Photography. De rallywagen scheurt over plattelandswegen, maakt al driftend een donut-beweging en zoekt even de berm op. Het verdict? De SeaSucker lost op geen enkel moment grip en de fiets blijft - godzijdank - muurvast bovenop de wagen staan.

SEASUCKER SAFETY TESTS

De 'SeaSucker Safety Test #1' was de eerste veiligheidstest in de reeks om te bewijzen hoe betrouwbaar het mechanisme is. Deze proef heeft het systeem alvast met glans doorstaan. Heb jij suggesties voor een volgend experiment?

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin Lars van der Haar die op het WK sneller hoopt te zijn dan op het autocircuit tegenover Mathieu van der Poel, Niels Albert die de eerste seizoenshelft analyseert, Fietsen met Laura Verdonschot, Amerikaanse gelukzoeker Andrew Juiliano, de social media skills van Sophie de Boer, Daphny van den Brand en de allereerste vrouwencross in Loenhout, de aantrekkingskracht van de nieuwjaarscross in Baal, de nuchterheid van Thibau Nys, de vijf werken van nieuwe UCI-voorzitter Lappartient, Bekende Velofiel Begijn Le Bleu, ... De actieve fietser wordt weer verwend met gezonde winterdesserts, fietsveiligheid in de winter (met 5 Continental-pakketten die je kunt winnen!), de beste trainingsapps, snowbiken in Gstaad, fietstests van de Kuota Kross 2.0, Superior Bikes en Pinarello Nytro, ... En vergeet vooral niet mee te spelen met de Kerstwedstrijd, want je kunt 30 fietscadeaus winnen!