Vind je de 3358 km van de Tour al lang? Dan ga je al helemaal duizelen van de 9195 km die Kristof Allegaert in drie weken tijd overbrugde in de Red Bull Trans Siberian Extreme. Bovendien kwam de West-Vlaming als overwinnaar aan in Vladivostok.

Red Bull Trans Siberian Extreme is een ultra etappekoers die woensdag 15 juli in Moskou van start ging en op 6 augustus eindigde in Vladivostok aan de Stille Oceaan. Slechts 10 deelnemers, waarvan de meeste duo's, durfden de uitdaging aan om een duizelingwekkende afstand van 9.195 km af te leggen op hun fiets, langs de Trans-Siberische spoorlijn. De race was ingedeeld in 15 etappes, met een afstand gaande van 300 tot 1.400 km en was zo meteen ook de langste etappekoers ooit. Het was trouwens in de langste etappe dat de Kortrijkenaar zijn slag sloeg, want daarvoor stond hij op de tweede plaats. In Siberië reed hij de koninginnenrit van 1382 km aan één stuk door, twee dagen en nachten lang.

Het is niet de eerste keer dat de Kortrijkse leraar zo'n ultrainspanning tot een goed einde brengt, want hij won al tweemaal de Transcontinental. Dat je geen carbon racemonster nodig hebt om snel te zijn, is meteen ook bewezen, want hij reed met een custom stalen Jaegher Ascender, met mechanische Campagnolo Record, SWS Wheels RCA22 & RCA27 Elite Aero, en Continental GP4000S banden. Hij had de nieuwste technische kleding van Sportful ter beschikking en een Lazer Z1-racehelm en Wasp Air-tijdrithelm.

Op zondag 9 augustus om 16 uur zal Allegaert zijn overwinning vieren op het Vandaleplein in thuisstad Kortrijk.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!