Omdat steeds meer jongeren op steeds jeugdigere leeftijd en almaar intensiever aan sport doen, lanceert de Belgische sportvoedingfabrikant Etixx nu ook een Etixx Junior productengamma. Het sponsort ook de EFC - Etixx-jeugdploeg.

Etixx Junior richt zich tot sportende jongeren tussen 8 en 16 jaar. Het Junior-aanbod bestaat uit 4 producten die net als de supplementen voor volwassenen werden ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde Belgische sportartsen, waaronder Dr. Van Crombrugge. Ook Etixx Junior zal enkel beschikbaar zijn in de apotheek.

Multivit Junior is een supplement in de vorm van kauwtabletten met colasmaak, Sport Gummies Junior zijn koolhydratensnoepjes met colasmaak voor tijdens de inspanning, Isotonic Junior is een sportdrankpoeder met citroensmaak, en Recovery Shake Junior met chocoladesmaak is een eiwitrijke hersteldrank.

Enkele maanden geleden nam Etixx de fakkel over van het moederbedrijf Omega Pharma als sponsor van de Quick-Step-wielerploeg. Nu maakt het sportvoeding en -supplementenmerk bekend dat het vanaf volgend seizoen ook de EFC-jeugdwielerploeg zal ondersteunen. Het team zal toepasselijkerwijs EFC - Etixx gedoopt worden. De deal sluit mooi aan bij de lancering van het Etixx Junior-productengamma en onderstreept nog eens extra het belang dat het merk hecht aan een professionele jeugdwerking.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!