In het artikel Do's & Don'ts uit het juninummer (nu in de winkel) stond te lezen dat Herbalife een koolhydraateliminerend dieet is. Herbalife stuurde ons een repliek om dat te nuanceren.

"Herbalife heeft verschillende voedingsproducten en -supplementen die o.a. gericht zijn op gewichtsverlies en daarom inderdaad vooral rijk zijn aan eiwitten, maar ook belangrijke koolhydraten bevatten", zo laat Michiel Sinot van Herbalife weten. "Zeker voor sporters is een uitgebalanceerd eetpatroon belangrijk. Naast de reguliere voedingsproducten en -supplementen heeft Herbalife ook een sportvoedingslijn, genaamd Herbalife24. Deze producten zijn ontwikkeld op basis van de meest recente wetenschap. De lijn bevat producten die de sporter helpen voorbereiden, trainen en herstellen."

"De sportlijn is aan te passen op ieders specifieke trainingsschema en behoeften. Zo worden de producten dagelijks gebruikt door de Rode Duivels, baanrenster Jolien d'Hoore, voetballer Cristiano Ronaldo en vele andere atleten en is dus ook uitermate geschikt voor de fanatieke amateursporter."

De Herbalife24-lijn bestaat uit 5 producten:
- Formula 1: Sportvoedingsshake, bevat zowel caseïne- als wei-proteïne, een unieke proteïne-koolhydraatmix met vezels en essentiële vitaminen en mineralen en vitaminen C, E en selenium.
- Hydrate: Calorievrije elektrolytendrank met een osmolaliteit van minder dan 270 mOsmol/kg. Bevat vitamine C, B1, B2, pantotheenzuur en B12, calcium en magnesium.
- Prolong: Koolhydraat-proteïnedrank voor gebruik tijdens aanhoudende, intense duursport. Een unieke drank met een mix van koolhydraten en proteïnen heeft een osmolaliteit van 270-330 mOsmol/kg. Bevat 8,6 g weiproteïne en koolhydraten in de vorm van maltodextrine.
- Rebuild Endurance: Hersteldrank met koolhydraten en proteïnen voor gebruik na aerobe inspanning. Bevat 36 g speciaal geselecteerde koolhydraten en 10 g zuivelproteïnen van hoge kwaliteit in iedere portie. Levert vitaminen B1, B2, C en E en ijzer.
- Rebuild Strength: Hersteldrank rijk aan proteïnen voor gebruik na krachttraining. Bevat 25 g proteïne dat bijdraagt aan de groei en het behoud van magere spiermassa en bevat ijzer.

"Ieder product van iedere geproduceerde partij is gescreend op verboden stoffen, door een onafhankelijke derde instantie. Voor uw zekerheid kunnen de producten getraceerd worden met behulp van het partijnummer op het product en gecontroleerd worden op www.koelnerliste.com. Alle H24-producten zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen. Voor meer info ga naar www.Herbalife24.be."