Shimano Europe Bike Holding heeft een exclusieve overeenkomst ondertekend met het toonaangevende sportvoedingsbedrijf Science in Sport voor de distributie van SiS-sportvoedingsproducten in een aantal Europese landen.

Deze overeenkomst is een nieuwe stap in SiS' strategie om de internationale verkoop te ontwikkelen waarbij de distributie zal worden opgestart in Noorwegen, Zweden, Finland en Polen. De overeenkomst, die start op 1 mei 2014, omvat Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Noorwegen, Zweden en Finland. In de acht genoemde landen distribueert Shimano aan onafhankelijke fietswinkels, sport winkelketens en gespecialiseerde duursportzaken. Shimano zal de verkoop, marketing en klantenservice voor deze regio's op zich nemen.

Lennard Vis, Marketing en Sales Support manager bij Shimano Europe Bike Holding, licht toe: "We zijn erg enthousiast over deze samenwerking en we zijn ervan overtuigd dat dit een belangrijke stap is in het realiseren van onze doelstellingen en het verbeteren van onze marktpositie. Het brede SiS-assortiment van de op wetenschap gebaseerde voedingsproducten is een welkome aanvulling op ons productportfolio en we zijn blij om onze leidende rol op deze manier verder te kunnen versterken."

Stephen Moon, CEO van Science in Sport plc, verklaart: "We zijn verheugd om een overeenkomst met een van de meest bekende namen in de wielersport te mogen ondertekenen. Shimano is een bedrijf met een ongeëvenaarde expertise van de Europese sport retail markt. De overeenkomst houdt in dat het merk SiS gebruik kan maken van één distributeur voor een groot deel van Europa."

SiS is een sterk merk in de topsport - zo maakten tijdens de Olympische Spelen van 2012, 24 medaillewinnaars gebruik van SiS-producten. De kernassortimenten omvatten: SiS GO, bestaande uit energie poeders, isotone gels, energierepen en hydratatie tabletten, en SiS REGO bestaande uit op eiwit-gebaseerde herstel poeders en repen.

SiS is momenteel de officiële leverancier van professionele wielerploegen als Belkin Pro Cycling, Rapha Condor JLT, Madison Genesis, Pro Team Astana, Team Katusha en Trek.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!