Shimano Europe Bike Holding heeft een exclusieve overeenkomst ondertekend met het toonaangevende sportvoedingsbedrijf Science in Sport voor de distributie van SiS-sportvoedingsproducten in een aantal Europese landen.

Deze overeenkomst is een nieuwe stap in SiS' strategie om de internationale verkoop te ontwikkelen waarbij de distributie zal worden opgestart in Noorwegen, Zweden, Finland en Polen. De overeenkomst, die start op 1 mei 2014, omvat Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Noorwegen, Zweden en Finland. In de acht genoemde landen distribueert Shimano aan onafhankelijke fietswinkels, sport winkelketens en gespecialiseerde duursportzaken. Shimano zal de verkoop, marketing en klantenservice voor deze regio's op zich nemen.

Lennard Vis, Marketing en Sales Support manager bij Shimano Europe Bike Holding, licht toe: "We zijn erg enthousiast over deze samenwerking en we zijn ervan overtuigd dat dit een belangrijke stap is in het realiseren van onze doelstellingen en het verbeteren van onze marktpositie. Het brede SiS-assortiment van de op wetenschap gebaseerde voedingsproducten is een welkome aanvulling op ons productportfolio en we zijn blij om onze leidende rol op deze manier verder te kunnen versterken."

Stephen Moon, CEO van Science in Sport plc, verklaart: "We zijn verheugd om een overeenkomst met een van de meest bekende namen in de wielersport te mogen ondertekenen. Shimano is een bedrijf met een ongeëvenaarde expertise van de Europese sport retail markt. De overeenkomst houdt in dat het merk SiS gebruik kan maken van één distributeur voor een groot deel van Europa."

SiS is een sterk merk in de topsport - zo maakten tijdens de Olympische Spelen van 2012, 24 medaillewinnaars gebruik van SiS-producten. De kernassortimenten omvatten: SiS GO, bestaande uit energie poeders, isotone gels, energierepen en hydratatie tabletten, en SiS REGO bestaande uit op eiwit-gebaseerde herstel poeders en repen.

SiS is momenteel de officiële leverancier van professionele wielerploegen als Belkin Pro Cycling, Rapha Condor JLT, Madison Genesis, Pro Team Astana, Team Katusha en Trek.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het meinummer (let op de nieuwe cover en layout!) van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en daarin uiteraard heel wat aandacht voor de Giro d'Italia, met parcours, kanshebbers, Aru, Viviani, het wonderjaar van Pantani én zijn trainingsparcours in Cesenatico, materiaaltests van Campagnolo (de nieuwe 12-speed!), Colnago en De Rosa, … Tiesj Benoot verdiende na zijn voorjaar zijn plaats op de nieuwe cover, Erwin Vervecken ging fietsen met Yves Lampaert, de Baloise Belgium Tour belooft spektakel in de Vlaamse Ardennen en Condroz, ... We stellen de 21 mooiste zomeroutfits voor, onderzoeken hoe je maagklachten vermijdt, trekken de Ardennen in voor vijf tochten van Peloton, ...