Thor Hushovd is de hoofdrolspeler in een promofilmpje van het Noorse ministerie van mobiliteit dat de veiligheid voor fietsers moet helpen bevorderen. "Fietsers hebben geen negen levens", is het motto.

De voormalige wereldkampioen van BMC overleeft in het filmpje als fietser een aantal harde aanrakingen. Zo gooit hij zich over de motorkap van een wagen. De clip focust niet op een bepaalde groep weggebruikers maar wil iedereen ertoe aanzetten om op te letten en een 'heer in het verkeer' te zijn.

Uiteindelijk kunnen we niet allemaal thuiskomen en net als Hushovd op het einde van het filmpje veranderen in een kat met negen levens. Het filmpje kwam een eind juni online, maar de lessen zijn nog altijd actueel (en bovendien is ons Noors niet zo goed ...).

Ben jij de grootste wielerkenner van Vlaanderen?

Bewijs het dan in de Cycling.be – Tour de France-pronostiek! Voor de start van de Tour de France stel je een ploeg samen van 20 renners. Elke Touretappe stel je 9 renners uit jouw ploeg op en verzamel je zoveel mogelijk punten. Scoor jij het meest aantal punten voor die Touretappe? Dan win jij een fantastische Mio Cyclo 315 fiets-gps!