Meer dan 2.000 Vlamingen zijn zaterdag de Mont Ventoux omhoog gefietst. De beklimming vormde de apotheose van beweegcampagne 'Mijn Ventoux' van sportfederatie Sporta.

De bedoeling van 'Mijn Ventoux' is Vlamingen uit hun zetel en aan het sporten te krijgen. Apotheose vormde zaterdag de Ventourist, de beklimming van de legendarische col in de Provence vanuit Bedoin, Sault en Malaucène.

Nieuw dit jaar was La Cannibale, een cyclosportieve van 173 kilometer, 6 cols en 4529 hoogtemeters op en rond de Kale Berg. Hendrik Vos en Anja Buysse wonnen de eerste editie. Voor wie dat nog wat te hoog gegrepen was, was er ook La Cannibalette met 131 kilometer, 4 cols en 3525 hoogtemeters.

Volgens een Sporta-woordvoerder namen 2.400 mensen deel, 1.300 aan de Ventourist en 1.100 aan La Cannibale.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!