De geruchten waren er al langer, maar het is nu ook officieel: De renners van Quick-Step rijden volgend jaar niet meer op fietsen van Eddy Merckx Cycles.

Eddy Mercxk Cycles leverde twee seizoenen lang de fietsen voor Quick-Step. (foto TDWsport.com)
"We hebben enkele mooie resultaten geboekt op de fietsen van Eddy Merckx Cycles", zegt Quick-Stepmanager Patrick Lefevere. "We wonnen twee ritten in de Giro, twee ritten en twee dagen in het geel in de Tour 2010, de Ronde van België, Gent-Wevelgem, het Belgische en Franse kampioenschap."

"Ik wil Eddy Merckx Cycles en de gehele staf bedanken voor de fantastische samenwerking tijdens de afgelopen twee jaren", gaat Lefevere verder. "Het waren intensieve jaren, waarin we mooie resultaten hebben behaald en hebben bijgedragen aan de groei van het bedrijf en de zichtbaarheid van het merk Eddy Merckx Cycles. We wensen Eddy Merckx Cycles het allerbeste voor de toekomst en we hopen dat ze nieuwe en belangrijke doelen gaan bereiken, zowel binnen het bedrijfsleven als in de sport."

Ook andersom wenst Eddy Merckx Cycles Quick-Step alle succes en het is trots bij te hebben gedragen aan een internationale ploeg met Belgische roots. Nu Quick-Step meer en meer een internationele topformatie is gaan worden, focust Eddy Merckx Cycles zich op opkomend wielertalent. Niet alleen in België via Topsport Vlaanderen - Mercator en Wallonie-Bruxelles - Credit Agricole team, maar ook via buitenlandse formaties zoals het Duitse Eddy Merckx - Indeland.

"We kijken met veel plezier en trots terug op onze samenwerking", zegt Kurt Moons, de CEO van Eddy Merckx Cycles. "We hebben twee jaar fantastisch samengewerkt en hebben ons merk op de wereldkaart gezet. Daarnaast hebben we bewezen dat Eddy Merckx Cycles tussen de meeste high-tech en uitgebalanceerde fietsen van het huidige peloton thuis hoort. Dit is voor ons een belangrijke bevestiging voor de verdere uitbreiding van ons bedrijf. Daarom sluiten we sponsoring van een team op World Tour niveau niet uit."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!