De geruchten waren er al langer, maar het is nu ook officieel: De renners van Quick-Step rijden volgend jaar niet meer op fietsen van Eddy Merckx Cycles.

Eddy Mercxk Cycles leverde twee seizoenen lang de fietsen voor Quick-Step. (foto TDWsport.com)
"We hebben enkele mooie resultaten geboekt op de fietsen van Eddy Merckx Cycles", zegt Quick-Stepmanager Patrick Lefevere. "We wonnen twee ritten in de Giro, twee ritten en twee dagen in het geel in de Tour 2010, de Ronde van BelgiĆ«, Gent-Wevelgem, het Belgische en Franse kampioenschap."

"Ik wil Eddy Merckx Cycles en de gehele staf bedanken voor de fantastische samenwerking tijdens de afgelopen twee jaren", gaat Lefevere verder. "Het waren intensieve jaren, waarin we mooie resultaten hebben behaald en hebben bijgedragen aan de groei van het bedrijf en de zichtbaarheid van het merk Eddy Merckx Cycles. We wensen Eddy Merckx Cycles het allerbeste voor de toekomst en we hopen dat ze nieuwe en belangrijke doelen gaan bereiken, zowel binnen het bedrijfsleven als in de sport."

Ook andersom wenst Eddy Merckx Cycles Quick-Step alle succes en het is trots bij te hebben gedragen aan een internationale ploeg met Belgische roots. Nu Quick-Step meer en meer een internationele topformatie is gaan worden, focust Eddy Merckx Cycles zich op opkomend wielertalent. Niet alleen in BelgiĆ« via Topsport Vlaanderen - Mercator en Wallonie-Bruxelles - Credit Agricole team, maar ook via buitenlandse formaties zoals het Duitse Eddy Merckx - Indeland.

"We kijken met veel plezier en trots terug op onze samenwerking", zegt Kurt Moons, de CEO van Eddy Merckx Cycles. "We hebben twee jaar fantastisch samengewerkt en hebben ons merk op de wereldkaart gezet. Daarnaast hebben we bewezen dat Eddy Merckx Cycles tussen de meeste high-tech en uitgebalanceerde fietsen van het huidige peloton thuis hoort. Dit is voor ons een belangrijke bevestiging voor de verdere uitbreiding van ons bedrijf. Daarom sluiten we sponsoring van een team op World Tour niveau niet uit."

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!