Op 1 mei vierde AGU zijn 45-jarig bestaan. Het Nederlandse bedrijf heeft heel wat speciale acties en activiteiten gepland om dit jubileum te vieren.

AGU ontstond op 1 mei 1966 toen de vereniging van drie Alkmaarse Groothandels omgevormd werden tot één Unie. Vandaag de dag is het Nederlandse bedrijf leverancier van een verscheidenheid aan fietsproducten, biedt het een groep artikelen aan onder de eigen merknaam en importeert het heel wat fietsgerelateerde merken in de Benelux.

Het komend half jaar vinden er diverse activiteiten plaats en het jubileum wordt feestelijk aangekleed met speciale acties. Daarnaast heeft AGU ook een limited edition Jubileumtenue ontwikkeld die vanaf juni verkrijgbaar zal zijn. Subtiele elementen op het shirt en de broek verwijzen naar de 45ste verjaardag.

Ook een jubileumnummer van het dealerorgaan Agualiteiten kon niet uitblijven. Blikvangers zijn interviews met Vlaams minister-president én fietsliefhebber Kris Peeters, Raborenner Robert Gesink en de geboren Alkmaarse zanger Marco Borsato.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!