Door de tragische dood van de Nederlander Weit Heuker werd de zesde etappe van de Crocodile Trophy afgelast en de zevende etappe geneutraliseerd.

Weit Heuker. (foto crocodile trophy)
Om zes uur 's ochtends kwam het nieuws dat de 59-jarige Heuker 's nachts was overleden aan een hartstilstand. De inderhaast opgetrommelde dokters konden enkel zijn dood vaststellen.
 
De organisatie liet weten dat ze nu pas op de hoogte werd gebracht van het feit dat Heuker enkele jaren terug een hartfalen had gekend en sindsdien onder medische begeleiding stond.

Uit respect voor de gestorven biker werd de rit van zondag geschrapt. Na een minuut stilte werden de deelnemers in een geneutraliseerde rit langs de hoofdweg tussen Chillagoe en Mount Mulgrave begeleid. Daar start maandag de rittenwedstrijd opnieuw.


Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!