KOO, het zustermerk van helmenfabrikant Kask, komt met een handig hulpmiddel op de markt voor wie niet weet waar hij zijn fietsbril moet opbergen tijdens het fietsen. De Billy biedt een opbergplaats voor zonnebrillen op de stuurpen.

De Billy is eigenlijk niet veel meer dan een klem die je monteert op de stuurpen en waar je je zonnebril op kan vastklikken als je die niet meer nodig hebt. De klem werkt alvast met de KOO Open, Open Cube en Orion, maar ook veel andere brillen zouden moeten passen. Zo vermijd je dat je hem verliest als je hem opbergt in je achterzak of op je helm.

Het hulpmiddel kan handig zijn op een klim, wanneer je teveel zweet om een zonnebril op je neus te verdragen, of wanneer het gewoon te warm of te donker wordt. Al moeten we wel toegeven dat we niet over een kasseistrook zouden willen rijden als onze dure fietsbril op een klemmetje op de stuurpen rust. Het lijkt ons dan ook vooral geschikt als de snelheid laag is (inderdaad op een klim bv.).

De KOO Billy weegt amper 4 gram, dus daar moet je het al niet voor laten, en je kan het simpelweg monteren met een rubberen ring. Het kleinood kost 19,99 euro.