Look levert de officiële pedalen van de Tour de France en doet dat met een gelimiteerde versie van de Keo Blade Carbon Ceramic in een speciaal Tour-design en met een 15 gram lager gewicht.

Deze speciale editie is gemaakt rond de Look Keo Blade Carbon Ceramic die tijdens Parijs-Nice is voorgesteld, maar kreeg een titanium as om 15 gram van het totaalgewicht af te schaven in vergelijking met de stalen as. Zo krijg je een pedaal van amper 95 gram.

Er zullen slechts 1700 exemplaren van de Keo Blade Carbon Ceramic Ti TDF wereldwijd op de markt komen en die zullen 290 euro kosten. Hetzelfde pedaal in een standaard design komt later dit jaar beschikbaar.

Volgens de eigen tests zouden de keramische lagers zorgen voor een 18% lagere weerstand op de lagers in vergelijking met de standaard stalen lagers, terwijl de hardere en niet roestgevoelige kenmerken van de keramische lagers in combinatie met de nauwkeurige productietoleranties de levensduur met 4 à 6 keer verlengen.

De met de hand gemaakte lagers worden beschermd door een dubbel verzegelde constructie van de as, die alles beschermt tegen water (IPX7-standaard) en afspuiten (IPX6), terwijl vuil wordt weggehouden van de binnenkant.

De Blade-technologie zorgt voor een strakke en stevige verbinding van de schoen met het pedaal en creëert een gladde luchtstroom onder de pedaalkooi. Je krijgt carbon veren met een spanning van 12 en 16 Nm bijgeleverd, zodat je kan kiezen hoe hard de spanning moet zijn.

In de Tour van 2019 zullen niet minder dan negen ploegen met Look-pedalen op pad zijn.

Alexandre Lavaud, manager van de pedaalproducten bij LOOK Cycle, zei: "Look is ongelofelijk trots op zijn geschiedenis en we zijn enorm blij om onze gezamenlijke geschiedenis met de Tour de France te kunnen vieren dankzij dit gelimiteerde pedaal. De Keo Blade Carbon Ceramic Ti TDF is een viering van gedeelde herinneringen en van onze huidige aanwezigheid in de Tour met negen teams, maar het toont ook onze ambitie en vastberadenheid om altijd onze producten te verbeteren en fietsers de best mogelijke uitrusting te bieden, zodat ze hun doelen kunnen bereiken."