Een aantal jaar geleden wou echt iedereen een carbon fiets in huis hebben,maar tegenwoordig hebben velen het licht gezien en kiezen ze in de betaalbare categorieën opnieuw sneller voor een hoogwaardig aluminium frame. Wij testten de BMC Teammachine ALR Disc One en de Trek Émonda ALR 5.

BMC Teammachine ALR Disc One

Net als de Trek Émonda ALR staat de Teammachine ALR gerangschikt onder de klimfietsen in het gamma van BMC. Bij de presentatie van de nieuwe modellen konden we even een gepersonaliseerde ALR met eTap aan de tand voelen, en toen viel inderdaad op hoe licht de fiets was. Deze standaard afgemonteerde ALR Disc laat ons op dat vlak een beetje op onze honger zitten, want hij werpt 9,2 kilo in de schaal. En toch zegt dat bijlange niet alles over deze Zwitser.

Lees het volledige artikel in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

 

Trek Émonda ALR 5

De Émonda-lijn heeft aan de top van het gamma enkele ultralichte modellen, maar ook de rest moet telkens het pluimgewicht in zijn klasse zijn. Trek vernieuwde daarom de aluminium Émonda, en die werd niet alleen lichter, maar ook mooier. En dan hadden we nog niet eens de adembenemende paarse uitvoering toegestuurd gekregen ...


detail

Lees het volledige artikel in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle. 

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!