AG2R - La Mondiale rijdt sinds dit seizoen op de fietsen van Eddy Merckx Bikes. Het topmodel, de 525, is volop in ontwikkeling en wordt na feedback van onder andere Naesen en Bardet nog aangepast vooraleer de finale versie op 3 juli wordt ingewijd.

De komende weken evolueert de samenwerking tussen AG2R La Mondiale en Eddy Merckx naar een nieuwe fase. De renners hebben de Eddy Merckx 525 op training en tijdens de eerste wedstrijden uitvoerig getest. Nu deze feedbackronde achter de rug is, zit het Belgian Cycling Factory R&D Departement mooi op schema om dit nieuwe topmodel uit de Eddy Merckx Bikes-collectie te perfectioneren tegen de start van de Tour de France in Brussel.

525 GELANCEERD BIJ TOURSTART

In november werd het contract tussen AG2R - La Mondiale en Eddy Merckx Bikes officieel ondertekend. De WorldTour-ploeg maakte meteen een heldere afspraak met Eddy Merckx: "We willen samen met jullie aan een nieuw topmodel werken waarmee we de 2019 Tour zullen rijden."

Met dat idee werd de samenwerking tussen de ploeg en het iconische fietsenmerk opgestart. Al in december ontving AG2R - La Mondiale de eerste 525-frames en begonnen de intensieve testsessies tijdens de eerste trainingsstages en wedstrijden. Tegelijkertijd bereidde het WorldTour-team zich voor op het seizoen met de Stockeu69, de ultieme stiffness-to-weight racefiets binnen de Belgian Cycling Factory. Die fiets is gebaseerd op het bewezen Helium SLX-topmodel van dat andere merk binnen het Belgische bedrijf, Ridley, en zal ook beschikbaar worden in dit Merckx-jasje voor de consument.
 
De nieuwe en geperfectioneerde Eddy Merckx 525 zal gelanceerd worden op 3 juli in een unieke locatie in het centrum van Brussel en dit in het bijzijn van Eddy Merckx en de renners van AG2R - La Mondiale. Enkele dagen later zal de Ronde van Frankrijk in de Belgische hoofdstad van start gaan ter ere van Eddy Merckx die zijn eerste Touroverwinning exact 50 jaar geleden behaalde.

KASSEIWAARDIG

Oliver Naesen en Silvan Dillier bewezen in het ijskoude en bevroren Hem dat de Stockeu69 ook een stevige kasseistrook uit Parijs-Roubaix kan verdragen. Ze schakelden intussen ook over op Shimano Dura-Ace Di2, de onderdelengroep die ze vorig jaar ook al gewoon waren op hun Factor.

Ontdek alle teamfietsen uit de WorldTour in de Teamgids 2019, in het februarinummer van cycling.be magazine, nu in de winkel!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!