Het kon niet uitblijven. Greg Van Avermaet kreeg van Giant een gepersonaliseerde TCR Advanced SL en uiteraard speelt de kleur goud daarin een hoofdrol. Bekijk hier het filmpje waarin hij zijn nieuwe fiets zelf voorstelt!

Net als de meeste renners van de CCC-ploeg rijdt Greg Van Avermaet met de Giant TCR Advanced SL, maar zijn fiets kreeg de nodige aandacht van het designteam. Het frame gaat van (olympisch) goud over in zwart en heeft enkele details die de hoogtepunten in zijn carrière benadrukken, zoals het Christusbeeld van Rio, waar hij olympisch goud veroverde, de drietand ter ere van zijn eindzege in de Tirreno-Adriatico, en uiteraard de kassei van Parijs-Roubaix, het eerste monument dat hij op zijn naam kon schrijven. Ook zijn helm is glanzend goudgekleurd.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!