Kan regen jou niet stoppen? Maar ben je wel op zoek naar net die jas die jou een hele rit lang beschermt, zonder in de stevige winterse wind te flapperen als een plastic winkeltasje? Dan heeft Bioracer naar jou geluisterd. Ook Wout van Aert houdt zich dit veldritseizoen warm en droog met de Kaaiman.

Speciaal voor fietsers die hun trainingsschema niet in de war laten sturen door wat slecht weer, trok de R&D-afdeling van het gerenommeerde Bioracer naar de tekentafel. De opdracht was duidelijk: geen licht, opvouwbaar jasje maken, maar een betrouwbaar kledingstuk dat maximale regenprotectie garandeert. Geen reddingsmiddel dat je snel uit je achterzak grist, maar een echte winterregenjas waarmee je thuis vertrekt en die je de hele rit aanhoudt.

WATER-/WINDPROOF & 3D MOISTURE MANAGEMENT

De naam van dit nieuwe kledingstuk komt van de structuur van de buitenlaag, die doet denken aan de huid van een kaaiman. Door die getextureerde coating blijven de druppels gewoon op de jas liggen en vliegen ze na één keer schudden er gewoon van af. De Bioracer Kaaiman is niet gewoon waterafstotend, maar echt water- én winddicht. Dat houdt uiteraard in dat het gebruikte materiaal uit zichzelf niet ademend is. Om een klam gevoel te vermijden, gebruikt Bioracer een speciale binnenvoering die een droog gevoel op de huid garandeert. Gecombineerd met de ventilatieopening op de rug creëer je zo toch de ventilatie die de stof door zijn extreme waterdichtheid ontbeert.

De snit van de Bioracer Kaaiman is gericht op fietsers: aerodynamisch strak rond het lichaam en zo gevormd dat hij pas helemaal tot zijn recht komt in een fietspositie. Sta je gewoon rechtop, dan lijkt de jas vooraan te kort, maar ga je op de fiets zitten, dan zit hij perfect.  

Die 'Aero race cut body fit'-pasvorm staat niet in de weg van de lange Stormflap, waarbij de achterkant van de jas lang doorloopt om je zitvlak te vrijwaren van opspattend water. De ultrasoon getapete naden - een nieuw productieproces bij Bioracer - en de duurzame water- en winddichte rits met PU-coating nemen de hoop af van de laatste regendruppels die proberen binnen te dringen. Geen wonder dat Bioracer deze jas met trots omschrijft als de beste regenjas die ze ooit ontworpen hebben!

Wout
Wout van Aert, die dit veldritseizoen met de kledij van Bioracer op pad is, mocht als eerste genieten van de kwaliteiten van de Bioracer Kaaiman. Tijdens zijn opwarming van de Wereldbekercross in Zolder zat de jas alvast als gegoten. Maar met deze jas kan iedereen - prof of recreatieve fietser - langer buiten blijven trainen in de meest barre condities. Zet die rollen dus maar aan de kant!

De adviesverkoopprijs is 189 euro.