De Taiwanese fietscomputerfabrikant Bryton maakt dit seizoen zijn entree in het profpeloton. Het Belgische WorldTour-team van Patrick Lefevere zal tijdens trainingen en wedstrijden kiezen voor de Aero 60, de eerste aerodynamische fiets-gps van Bryton.

Dit seizoen geen Garmin meer voor de renners van Deceuninck - Quick-Step. De blauwe armada, die vorig jaar een recordaantal van 77 zeges boekte, stapt over naar het minder bekende Bryton. De in Taipei gevestigde fabrikant maakt al enkele jaren prijsvriendelijke fietscomputers met gps-functie. 'The Wolfpack' mag uiteraard uitpakken met het topmodel Aero 60, dat met zijn gestroomlijnde design en mount doet denken aan de Wahoo Elemnt Bolt

BEDRIJF IN VOLLE GROEI

"We zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf dat in volle groei is, ook omdat Bryton ons ziet als de beste optie voor verdere ontwikkeling van hun producten", klinkt het bij Lefevere, CEO van Deceuninck - Quick-Step. "Ik ben ervan overtuigd dat deze overeenkomst goed is voor ons team en voor Bryton." 

Ook bij Bryton zijn ze in de wolken met het partnerschap met 's werelds beste wielerploeg van 2018. "Dit is een ongelooflijke kans voor Bryton", vertelt Samuel Wang, CEO van Bryton. "We werken al sinds onze oprichting samen met professionele wielrenners, maar nu zijn het zelfs de besten van de wereld. Deceuninck - Quick-Step wordt voor ons een inspiratiebron om de beste items op de markt te brengen." 

EERSTE AEROMODEL VAN BRYTON

De Aero 60 bevat meer dan 80 functies, ANT+ en Bluetooth Smart-compatibiliteit, een gps-functie met Amerikaanse satellieten, Galileo en Glonass-verbinding, een 2.3" zwart-wit scherm én een royale accuduur van 32 uur. Net zoals de Wahoo Elemnt Bolt krijgt de Aero 60 een aerodynamisch jasje en bijpassende aeromount. Het mag dan wel het vlaggenschip zijn van Bryton, maar toch blijft de prijs voor het toestel nipt onder de 200 euro. Profmateriaal met een betaalbaar prijskaartje: zo hebben we het graag!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!