Greg Van Avermaet moet zich voor 2019 aanpassen aan een nieuwe fiets. Zijn ploeg CCC nam Giant onder de arm en die zorgden voor een TCR Advanced SL met velgremmen in plaats van de schijfremmen die bij veel ploegen al zijn ingeburgerd. Bij Lotto Soudal kregen de Ridleys een nieuw kleurtje.

Giant levert niet alleen de TCR Advanced SL in een nogal gewoon zwart kleur, maar ook stuur, stuurpen, zadelpen, zadel, drinkbussen, bidonhouders en de NeosTrack GPS-fietscomputer. De schakel- en remgroep blijft gelijk aan de afgelopen seizoenen: Shimano Dura-Ace Di2.Bij Lotto Soudal kreeg de Ridley Helium SLX een nieuw kleurtje. Voor de onderdelen blijven ze bij Campagnolo, maar dit lijkt wel al hard op de Super Record EPS 12-speed-groep die nog moet worden voorgesteld:

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...