Greg Van Avermaet moet zich voor 2019 aanpassen aan een nieuwe fiets. Zijn ploeg CCC nam Giant onder de arm en die zorgden voor een TCR Advanced SL met velgremmen in plaats van de schijfremmen die bij veel ploegen al zijn ingeburgerd. Bij Lotto Soudal kregen de Ridleys een nieuw kleurtje.

Giant levert niet alleen de TCR Advanced SL in een nogal gewoon zwart kleur, maar ook stuur, stuurpen, zadelpen, zadel, drinkbussen, bidonhouders en de NeosTrack GPS-fietscomputer. De schakel- en remgroep blijft gelijk aan de afgelopen seizoenen: Shimano Dura-Ace Di2.Bij Lotto Soudal kreeg de Ridley Helium SLX een nieuw kleurtje. Voor de onderdelen blijven ze bij Campagnolo, maar dit lijkt wel al hard op de Super Record EPS 12-speed-groep die nog moet worden voorgesteld:

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!