De hele ploeg van Quick-Step Floors zit in Calpe voor de decemberstage. Daar ontdekte Philippe Gilbert zijn Specialized S-Works Tarmac Disc voor het komende seizoen. We nemen die even onder de loep...

Deceuninck-Quick Step blijft in 2019 met het vertrouwde materiaal rijden. Specialized levert opnieuw de S-Works Tarmac, maar dan wel met schijfremmen. Benieuwd of ze het hele jaar met de Disc blijven rijden. Recreanten hebben de 'nieuwe' technologie al omarmd, maar vooral de oudere garde bij de profs bleef er weigerachtig tegenover staan. Veel zal waarschijnlijk afhangen van hoe de eerste koersen van het seizoen zullen verlopen. Het zijn vooral de wielwissels die de profploegen zorgen baren.

Specialized koos deze keer voor een fiets met zwarte voorkant, witte letters en blauwe achterkant. Nu Shimano een partner is, is het vanzelfsprekend dat we een complete Shimano Dura-Ace Di2 Disc zien met Pro-stuurpen en -stuur (al bespeuren we wel een Specialized Aerofly II-stuur bij een van de andere fietsen). Voorts heeft Specialized nog een inbreng bij zadel, zadelpen, wielen (Roval carbon wielen met Ceramicspeed-lagers) en banden.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!