Heb jij altijd last van koude voeten in de winter? Of ben je het gepruts met overschoenen gewoon beu? Tegenwoordig heb je uitstekende winterschoenen die beloven om net die problemen op te lossen. Wij testten de Northwave Raptor GTX.

De Northwave Raptor GTX (219,99 euro) sprak ons meteen aan omdat we al te vaak met los flapperende overschoenen hebben rondgereden nadat we even door de modder moesten wandelen. Ze zien er lastig uit om aan te trekken, maar zijn het niet. Gewoon even aan de lus trekken en je voet schuift in de schoen. De neopreen kraag zit mooi rond de pijp van onze winterbroek en ook elders kan er niet snel water binnen.

Met de eigen kliksluiting draai je de kabel vast die de flap al zigzaggend met de bovenkant van de schoen verbindt. Dat loopt op een egale manier, zonder knelpunten. Koude voeten hebben we sindsdien niet meer gehad. Ook de inlegzool heeft zijn functie: de constructie bestaat uit een aluminium laag en fleece om je ook van die kant nog beter te isoleren. Nog niet warm genoeg? Dan zijn er nog de Raptor Arctic GTX en de Extreme XCM 2 GTX.

Deze test verscheen in het novembernummer van cycling.be magazine. Abonneer je HIER en krijg een mooi, gratis fietscadeau!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...