Look maakte voor zijn offroadpedalen de switch naar het SPD-systeem om de overstap voor potentiële gebruikers eenvoudiger te maken. Ook Wout van Aert rijdt deze winter rond met Look-pedalen. Wij probeerden de X-Track Race om te checken of die de vergelijking kan aangaan met de gevestigde waarde.

Look bracht een nieuw mountainbikepedaal uit en nam daarbij een slimme keuze: het gebruikte de populaire SPD-standaard, zodat mensen vlotter kunnen overstappen. En die overstap verloopt ook letterlijk vlot. Zowel met de eigen plaatjes als standaard SPD-plaatjes klikken we even goed in en uit. In noodgevallen laten de X-Tracks je schoen snel los en inklikken gaat net zo vlot als bij de beste SPD-pedalen.

We gebruiken de X-Track Race (64,99 euro - 464 g incl. plaatjes, maar er zijn ook duurdere, lichtere versies) nu al enkele maanden en voorlopig blijven de verbeterde lagers als nieuw werken. Het grote contactoppervlak is merkbaar als je van een slecht pedaal overstapt, maar voelt vergelijkbaar met dat van bv. een Shimano XT. Een interessante nieuwkomer!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!