Look maakte voor zijn offroadpedalen de switch naar het SPD-systeem om de overstap voor potentiƫle gebruikers eenvoudiger te maken. Ook Wout van Aert rijdt deze winter rond met Look-pedalen. Wij probeerden de X-Track Race om te checken of die de vergelijking kan aangaan met de gevestigde waarde.

Look bracht een nieuw mountainbikepedaal uit en nam daarbij een slimme keuze: het gebruikte de populaire SPD-standaard, zodat mensen vlotter kunnen overstappen. En die overstap verloopt ook letterlijk vlot. Zowel met de eigen plaatjes als standaard SPD-plaatjes klikken we even goed in en uit. In noodgevallen laten de X-Tracks je schoen snel los en inklikken gaat net zo vlot als bij de beste SPD-pedalen.

We gebruiken de X-Track Race (64,99 euro - 464 g incl. plaatjes, maar er zijn ook duurdere, lichtere versies) nu al enkele maanden en voorlopig blijven de verbeterde lagers als nieuw werken. Het grote contactoppervlak is merkbaar als je van een slecht pedaal overstapt, maar voelt vergelijkbaar met dat van bv. een Shimano XT. Een interessante nieuwkomer!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!