Look maakte voor zijn offroadpedalen de switch naar het SPD-systeem om de overstap voor potentiƫle gebruikers eenvoudiger te maken. Ook Wout van Aert rijdt deze winter rond met Look-pedalen. Wij probeerden de X-Track Race om te checken of die de vergelijking kan aangaan met de gevestigde waarde.

Look bracht een nieuw mountainbikepedaal uit en nam daarbij een slimme keuze: het gebruikte de populaire SPD-standaard, zodat mensen vlotter kunnen overstappen. En die overstap verloopt ook letterlijk vlot. Zowel met de eigen plaatjes als standaard SPD-plaatjes klikken we even goed in en uit. In noodgevallen laten de X-Tracks je schoen snel los en inklikken gaat net zo vlot als bij de beste SPD-pedalen.

We gebruiken de X-Track Race (64,99 euro - 464 g incl. plaatjes, maar er zijn ook duurdere, lichtere versies) nu al enkele maanden en voorlopig blijven de verbeterde lagers als nieuw werken. Het grote contactoppervlak is merkbaar als je van een slecht pedaal overstapt, maar voelt vergelijkbaar met dat van bv. een Shimano XT. Een interessante nieuwkomer!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!