Look maakte voor zijn offroadpedalen de switch naar het SPD-systeem om de overstap voor potentiële gebruikers eenvoudiger te maken. Ook Wout van Aert rijdt deze winter rond met Look-pedalen. Wij probeerden de X-Track Race om te checken of die de vergelijking kan aangaan met de gevestigde waarde.

Look bracht een nieuw mountainbikepedaal uit en nam daarbij een slimme keuze: het gebruikte de populaire SPD-standaard, zodat mensen vlotter kunnen overstappen. En die overstap verloopt ook letterlijk vlot. Zowel met de eigen plaatjes als standaard SPD-plaatjes klikken we even goed in en uit. In noodgevallen laten de X-Tracks je schoen snel los en inklikken gaat net zo vlot als bij de beste SPD-pedalen.

We gebruiken de X-Track Race (64,99 euro - 464 g incl. plaatjes, maar er zijn ook duurdere, lichtere versies) nu al enkele maanden en voorlopig blijven de verbeterde lagers als nieuw werken. Het grote contactoppervlak is merkbaar als je van een slecht pedaal overstapt, maar voelt vergelijkbaar met dat van bv. een Shimano XT. Een interessante nieuwkomer!

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...