Las je onze eerste indruk van de gloednieuwe Look 795 Blade RS en wou je weleens weten hoe de honderden stukjes carbon met de hand tot een frame worden gemaakt in de eigen fabriek van Look? Bekijk dan dit verhelderende filmpje van GCN!

Ollie van Global Cycling Network trok naar het Franse hoofdkwartier van Look in Nevers en naar de eigen Tunesische fabriek. Daar zien we hoe vele stukjes geïmpregneerde carbonvezel één voor één op de juiste manier op elkaar worden gelegd om een frame te vormen, dat daarna nog in de mal moet én twee keer gebakken wordt. Het hele proces gebeurt met de hand en duurt een eind, wat meteen de reden is waarom zo'n carbon frame niet voor wat wisselgeld van eigenaar wisselt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met niet alleen Toon Aerts die zijn vaste podiumplek opeist, Niels Albert die de perfecte zandtechniek uitlegt, David van der Poel, Sophie de Boer, en baansprintster Nicky Degrendele, maar ook een gratis extra MTB-special, met daarin techniektips van downhillsensatie Martin Maes, de mooiste MTB-plekjes van Githa Michiels, fietstests van Specialized, Trek, Canyon, Niner, Ednine en BMC, alle geheimen van de nieuwe Shimano XTR 12-speed, de 14 mooiste winteroutfits, de originele Cape Epic, op avontuur in Mongolië, piepende schijfremmen, zadelhoogte op de MTB, nieuwe MTB-spullen, ... Verder: fietsen van noord naar zuid door Portugal, EK veldrijden in Rosmalen, Britse invasie in de Cross, Mike Kluge, en veel meer!