Las je onze eerste indruk van de gloednieuwe Look 795 Blade RS en wou je weleens weten hoe de honderden stukjes carbon met de hand tot een frame worden gemaakt in de eigen fabriek van Look? Bekijk dan dit verhelderende filmpje van GCN!

Ollie van Global Cycling Network trok naar het Franse hoofdkwartier van Look in Nevers en naar de eigen Tunesische fabriek. Daar zien we hoe vele stukjes geïmpregneerde carbonvezel één voor één op de juiste manier op elkaar worden gelegd om een frame te vormen, dat daarna nog in de mal moet én twee keer gebakken wordt. Het hele proces gebeurt met de hand en duurt een eind, wat meteen de reden is waarom zo'n carbon frame niet voor wat wisselgeld van eigenaar wisselt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!