Las je onze eerste indruk van de gloednieuwe Look 795 Blade RS en wou je weleens weten hoe de honderden stukjes carbon met de hand tot een frame worden gemaakt in de eigen fabriek van Look? Bekijk dan dit verhelderende filmpje van GCN!

Ollie van Global Cycling Network trok naar het Franse hoofdkwartier van Look in Nevers en naar de eigen Tunesische fabriek. Daar zien we hoe vele stukjes geïmpregneerde carbonvezel één voor één op de juiste manier op elkaar worden gelegd om een frame te vormen, dat daarna nog in de mal moet én twee keer gebakken wordt. Het hele proces gebeurt met de hand en duurt een eind, wat meteen de reden is waarom zo'n carbon frame niet voor wat wisselgeld van eigenaar wisselt.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!