Het veldritseizoen is in volle gang, dus nam onze materiaalexpert voor het oktobernummer van cycling.be magazine twee crossfietsen, één alu en één carbon van de merken waarmee de Europese en wereldkampioen rijden, onder de loep. Hier leest u of ze een goed rapport kunnen voorleggen.

Stevens Super Prestige Di2

Het carbon topmodel bij Stevens is uiterlijk schijnbaar hetzelfde gebleven, maar onderging recent een grondige update. Het robuust ogende frame slankte af tot één kilo en ziet er rechttoe rechtaan uit, alsof het wil zeggen: met mij is het menens. Ook in het veld bleek de Super Prestige een crossfiets zoals een crossfiets hoort te zijn.


Canyon Inflite AL SLX 6.0

De Stevens mag dan wel de fiets van wereldkampioene Sanne Cant zijn, Mathieu van der Poel domineerde bij de mannen met zijn nieuwe Canyon Inflite. De fiets valt op door de knik in de bovenbuis en toont dat de Duitse ingenieurs niet hebben voortgeborduurd op oude techniek. Afgelopen zomer breidde het Inflite-gamma uit als een olievlek. Wij konden het goedkoopste aluminium model testen: een perfecte manier om te starten met veldrijden, of toch eerder een gimmick dat in de verste verte niet kan tippen aan het origineel?


detail

Lees het volledige artikel in het oktobernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met niet alleen Toon Aerts die zijn vaste podiumplek opeist, Niels Albert die de perfecte zandtechniek uitlegt, David van der Poel, Sophie de Boer, en baansprintster Nicky Degrendele, maar ook een gratis extra MTB-special, met daarin techniektips van downhillsensatie Martin Maes, de mooiste MTB-plekjes van Githa Michiels, fietstests van Specialized, Trek, Canyon, Niner, Ednine en BMC, alle geheimen van de nieuwe Shimano XTR 12-speed, de 14 mooiste winteroutfits, de originele Cape Epic, op avontuur in Mongolië, piepende schijfremmen, zadelhoogte op de MTB, nieuwe MTB-spullen, ... Verder: fietsen van noord naar zuid door Portugal, EK veldrijden in Rosmalen, Britse invasie in de Cross, Mike Kluge, en veel meer!