Het veldritseizoen is in volle gang, dus nam onze materiaalexpert voor het oktobernummer van cycling.be magazine twee crossfietsen, één alu en één carbon van de merken waarmee de Europese en wereldkampioen rijden, onder de loep. Hier leest u of ze een goed rapport kunnen voorleggen.

Stevens Super Prestige Di2

Het carbon topmodel bij Stevens is uiterlijk schijnbaar hetzelfde gebleven, maar onderging recent een grondige update. Het robuust ogende frame slankte af tot één kilo en ziet er rechttoe rechtaan uit, alsof het wil zeggen: met mij is het menens. Ook in het veld bleek de Super Prestige een crossfiets zoals een crossfiets hoort te zijn.


Canyon Inflite AL SLX 6.0

De Stevens mag dan wel de fiets van wereldkampioene Sanne Cant zijn, Mathieu van der Poel domineerde bij de mannen met zijn nieuwe Canyon Inflite. De fiets valt op door de knik in de bovenbuis en toont dat de Duitse ingenieurs niet hebben voortgeborduurd op oude techniek. Afgelopen zomer breidde het Inflite-gamma uit als een olievlek. Wij konden het goedkoopste aluminium model testen: een perfecte manier om te starten met veldrijden, of toch eerder een gimmick dat in de verste verte niet kan tippen aan het origineel?


detail

Lees het volledige artikel in het oktobernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!