Net op tijd voor het laatste monument van dit wielerjaar kreeg kersvers wereldkampioen Alejandro Valverde een aangepaste uitvoering van zijn Canyon Ultimate CF SLX. Zelfs de Campagnolo Bora-wielen kregen het regenboogthema mee. Bekijk hier meer foto's!

Valverde rijdt de Ronde van Lombardije met zijn vertrouwde Canyon Ultimate CF SLX, de lichtste fiets van het Duitse merk. Donderdagavond kwam het speciaal geschilderde kader binnen en werd het opgebouwd. Zoals gewoonlijk is het uitgerust met Campagnolo Super Record EPS met vermogensmeting in de cranks, Campagnolo Bora Ultra 50-wielen (mét letters in regenboogkleuren!), Continental Competition Pro Ltd-tubes, Look Kéo-pedalen, een carbon cockpit en zadelpen van Canyon, en Fi'zi:k Arione-zadel met carbon rails. Eerder had Endura al voor een regenboogoutfit gezorgd, gelukkig met stijlvolle zwarte broek.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!