Tijdens de verkenning voor de eerste Wereldbekercross, in Waterloo, moest Wout van Aert het parcours niet te voet afleggen. Na de breuk met teammanager Nuyens blijft hij bij Stevens, maar we legden ook de rest van zijn materiaal en outfit even onder de loep.

Stevens Bikes snelde Wout van Aert ter hulp en leverde per vliegtuig nieuwe fietsen af in Wisconsin voor de wereldkampioen. Doordat hij de gesponsorde ploegfietsen van Crelan-Charles niet meer mocht gebruiken na zijn stormachtige vertrek bij de ploeg Nuyens, moest hij op zoek naar nieuw materiaal. Gelukkig hoeft hij zich niet in laatste instantie aan te passen aan een onbekende fiets, want het Duitse merk Stevens liet nieuwe Super Prestige-frames leveren. Ook zijn vertrouwde Sram Red eTap werd opnieuw geïnstalleerd, net als zijn Zipp-wielen, -cockpit en -zadelpen, en zijn Prologo-zadel. Sinds dit seizoen werd hij persoonlijk gesponsord door Look met de nieuwe X-Track Race Carbon-pedalen, dus ook die zien we terug.

Het Belgische Bioracer creëerde een nieuwe WVA-outfit en we kunnen verwachten dat dit trainingspak tijdens de koers plaats moet ruimen voor een echt snelpak van de specialist uit Tessenderlo. Sponsoren zien we niet terug op het truitje, maar Van Aerts eigen logo staat er groot op. Gezien Bontrager al schoenensponsor was voor Van Aert, is het niet verwonderlijk dat hij zijn Suomy-helm inruilt voor een Bontrager Velocis MIPS. Bontrager is bovendien een dochtermerk van Trek, dat de Wereldbekercross in thuisstad Waterloo sponsort. Red Bull-kleuren sieren opnieuw zijn hoofddeksel.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!