Tijdens de verkenning voor de eerste Wereldbekercross, in Waterloo, moest Wout van Aert het parcours niet te voet afleggen. Na de breuk met teammanager Nuyens blijft hij bij Stevens, maar we legden ook de rest van zijn materiaal en outfit even onder de loep.

Stevens Bikes snelde Wout van Aert ter hulp en leverde per vliegtuig nieuwe fietsen af in Wisconsin voor de wereldkampioen. Doordat hij de gesponsorde ploegfietsen van Crelan-Charles niet meer mocht gebruiken na zijn stormachtige vertrek bij de ploeg Nuyens, moest hij op zoek naar nieuw materiaal. Gelukkig hoeft hij zich niet in laatste instantie aan te passen aan een onbekende fiets, want het Duitse merk Stevens liet nieuwe Super Prestige-frames leveren. Ook zijn vertrouwde Sram Red eTap werd opnieuw geïnstalleerd, net als zijn Zipp-wielen, -cockpit en -zadelpen, en zijn Prologo-zadel. Sinds dit seizoen werd hij persoonlijk gesponsord door Look met de nieuwe X-Track Race Carbon-pedalen, dus ook die zien we terug.

Het Belgische Bioracer creëerde een nieuwe WVA-outfit en we kunnen verwachten dat dit trainingspak tijdens de koers plaats moet ruimen voor een echt snelpak van de specialist uit Tessenderlo. Sponsoren zien we niet terug op het truitje, maar Van Aerts eigen logo staat er groot op. Gezien Bontrager al schoenensponsor was voor Van Aert, is het niet verwonderlijk dat hij zijn Suomy-helm inruilt voor een Bontrager Velocis MIPS. Bontrager is bovendien een dochtermerk van Trek, dat de Wereldbekercross in thuisstad Waterloo sponsort. Red Bull-kleuren sieren opnieuw zijn hoofddeksel.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!