Tijdens de verkenning voor de eerste Wereldbekercross, in Waterloo, moest Wout van Aert het parcours niet te voet afleggen. Na de breuk met teammanager Nuyens blijft hij bij Stevens, maar we legden ook de rest van zijn materiaal en outfit even onder de loep.

Stevens Bikes snelde Wout van Aert ter hulp en leverde per vliegtuig nieuwe fietsen af in Wisconsin voor de wereldkampioen. Doordat hij de gesponsorde ploegfietsen van Crelan-Charles niet meer mocht gebruiken na zijn stormachtige vertrek bij de ploeg Nuyens, moest hij op zoek naar nieuw materiaal. Gelukkig hoeft hij zich niet in laatste instantie aan te passen aan een onbekende fiets, want het Duitse merk Stevens liet nieuwe Super Prestige-frames leveren. Ook zijn vertrouwde Sram Red eTap werd opnieuw geïnstalleerd, net als zijn Zipp-wielen, -cockpit en -zadelpen, en zijn Prologo-zadel. Sinds dit seizoen werd hij persoonlijk gesponsord door Look met de nieuwe X-Track Race Carbon-pedalen, dus ook die zien we terug.

Het Belgische Bioracer creëerde een nieuwe WVA-outfit en we kunnen verwachten dat dit trainingspak tijdens de koers plaats moet ruimen voor een echt snelpak van de specialist uit Tessenderlo. Sponsoren zien we niet terug op het truitje, maar Van Aerts eigen logo staat er groot op. Gezien Bontrager al schoenensponsor was voor Van Aert, is het niet verwonderlijk dat hij zijn Suomy-helm inruilt voor een Bontrager Velocis MIPS. Bontrager is bovendien een dochtermerk van Trek, dat de Wereldbekercross in thuisstad Waterloo sponsort. Red Bull-kleuren sieren opnieuw zijn hoofddeksel.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!