De grootste veranderingen bij de fietsen van Eddy Merckx kunnen we voor modeljaar 2020 verwachten, maar in tussentijd zijn er toch wat interessante nieuwe modellen toegevoegd aan het gamma. De designs doen denken aan weleer.

De Eddy Merckx Lavaredo68 is helemaal nieuw. Dit model is gericht op comfort en is dus de opvolger van de Mourenx 69, maar kreeg onder andere een verbeterde zadelpenklem en een ronde zadelpen, zodat klappen beter worden geabsorbeerd. Hij is er zowel met schijf- als velgremmen. Prijzen starten van 2.999 euro met Ultegra. Het witte design doet ons terugdenken aan de Peugeot-periode van Eddy.

De Strasbourg71 die we vorig jaar konden testen tijdens de Gran Fondo Strade Bianche blijft in het gamma en dat is niet verwonderlijk: het gravelsegment is bij de meeste merken in geen tijd een van de belangrijkste segmenten geworden. De carbonfiets met schijfremmen en steekassen biedt ruimte aan dikke gravelbanden en is aanpasbaar voor 1X of dubbel.

De Wallers73 profiteert van hetzelfde frame als de Strasbourg71, maar komt in een montage die gericht is op de weg. Prijzen starten vanaf 3.299 euro met 'gemixte' Ultegra-groep.

Die drie nieuwkomers vervolledigen het gamma met de EM525 en Sanremo76 die al eerder waren voorgesteld. Eén ding hebben ze allemaal gemeenschappelijk: het design is elegant en met een knipoog naar de Merckx-historie. Het volledige overzicht van alle modellen komt heel binnenkort op de website van Eddy Merckx.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!