Er was deze zomer nog wat commotie rond de toekomst van de ploeg, maar Wout van Aert rijdt komend veldritseizoen nog gewoon op een Stevens-fiets, sinds het Duitse merk de plaats van Felt overnam. Van Aert toonde trots zijn custom Stevens Super Prestige.

De kans dat Van Aert niet te spreken is over de kwaliteit van zijn fiets is erg klein met deze Stevens Super Prestige. Het frame is vorig seizoen nog helemaal opnieuw ontworpen, met een nieuwe carbonstructuur en meer aandacht voor comfort en stijfheid. Het kader weegt nu amper één kilo, terwijl de voorvork met zijn 435 gram ook op dieet is geweest.

Stevens Bikes zit al jaren bij topploegen in het veld en behaalde met Mathieu Van der Poel en Sanne Cant al meerdere wereldtitels. De geometrie van de crossfietsen is dan ook tot stand gekomen in samenwerking met die topatleten. Uiteraard beantwoordt de fiets aan alle moderne standaarden voor schijfremfietsen, zoals 12 mm steekassen en Flatmount-remklauwen. De Super Prestige is verder afgewerkt met onderdelen van Sram en Zipp.

Het frame kreeg een speciaal kleurtje om de regenboogtrui van Van Aert te eren. Zowel op de bovenbuis als de voorvork zien we de regenboog pronken.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met niet alleen Toon Aerts die zijn vaste podiumplek opeist, Niels Albert die de perfecte zandtechniek uitlegt, David van der Poel, Sophie de Boer, en baansprintster Nicky Degrendele, maar ook een gratis extra MTB-special, met daarin techniektips van downhillsensatie Martin Maes, de mooiste MTB-plekjes van Githa Michiels, fietstests van Specialized, Trek, Canyon, Niner, Ednine en BMC, alle geheimen van de nieuwe Shimano XTR 12-speed, de 14 mooiste winteroutfits, de originele Cape Epic, op avontuur in Mongolië, piepende schijfremmen, zadelhoogte op de MTB, nieuwe MTB-spullen, ... Verder: fietsen van noord naar zuid door Portugal, EK veldrijden in Rosmalen, Britse invasie in de Cross, Mike Kluge, en veel meer!