Er was deze zomer nog wat commotie rond de toekomst van de ploeg, maar Wout van Aert rijdt komend veldritseizoen nog gewoon op een Stevens-fiets, sinds het Duitse merk de plaats van Felt overnam. Van Aert toonde trots zijn custom Stevens Super Prestige.

De kans dat Van Aert niet te spreken is over de kwaliteit van zijn fiets is erg klein met deze Stevens Super Prestige. Het frame is vorig seizoen nog helemaal opnieuw ontworpen, met een nieuwe carbonstructuur en meer aandacht voor comfort en stijfheid. Het kader weegt nu amper één kilo, terwijl de voorvork met zijn 435 gram ook op dieet is geweest.

Stevens Bikes zit al jaren bij topploegen in het veld en behaalde met Mathieu Van der Poel en Sanne Cant al meerdere wereldtitels. De geometrie van de crossfietsen is dan ook tot stand gekomen in samenwerking met die topatleten. Uiteraard beantwoordt de fiets aan alle moderne standaarden voor schijfremfietsen, zoals 12 mm steekassen en Flatmount-remklauwen. De Super Prestige is verder afgewerkt met onderdelen van Sram en Zipp.

Het frame kreeg een speciaal kleurtje om de regenboogtrui van Van Aert te eren. Zowel op de bovenbuis als de voorvork zien we de regenboog pronken.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!