De bekende PRO-zadels Falcon, Griffon en Turnix zijn nu ook in een gelversie leverbaar. Deze modellen richten zich op de fietsers die niet uren achter elkaar in het zadel zitten en iets meer comfort op prijs stellen.

Op strategische punten van het zadel is gel toegevoegd voor extra drukverlichting en comfort. De speciale PU-schuimvulling reduceert vibraties en dempt schokken. De met glasvezel versterkte polymeerbasis van het zadel zorgt ook nog eens voor extra flexibiliteit. Verder zijn de zadels voorzien van een anatomische pasvorm en is de rail gemaakt van licht en duurzaam RVS.

De keuze tussen de modellen is afhankelijk van de lichaamsflexibiliteit en de rijstijl van de fietser. Het model Falcon is vlak qua vorm terwijl de Griffon meer rond is. Het model Turnix zit hier tussen in en heeft een iets oplopende achterkant voor extra steun.

ZIT JE NIET GOED? GELD TERUG!

Met de online zadelselector kan iedereen zijn favoriete zadel kiezen. Met het meten van de afstand tussen de zitbotten via de meetkubus in de winkel is vervolgens het optimale zadel vastgesteld. PRO is overtuigd dat op deze wijze het perfecte zadel voor elke type rijder te vinden is. Vandaar de '30 dagen niet goed geld terug'-garantie.

De nieuwe PRO Gel-zadels zijn verkrijgbaar in breedtes van 142 mm of 152 mm. De zadels zijn uit voorraad leverbaar en hebben een consumentenadviesprijs van 89,99 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!