De bekende PRO-zadels Falcon, Griffon en Turnix zijn nu ook in een gelversie leverbaar. Deze modellen richten zich op de fietsers die niet uren achter elkaar in het zadel zitten en iets meer comfort op prijs stellen.

Op strategische punten van het zadel is gel toegevoegd voor extra drukverlichting en comfort. De speciale PU-schuimvulling reduceert vibraties en dempt schokken. De met glasvezel versterkte polymeerbasis van het zadel zorgt ook nog eens voor extra flexibiliteit. Verder zijn de zadels voorzien van een anatomische pasvorm en is de rail gemaakt van licht en duurzaam RVS.

De keuze tussen de modellen is afhankelijk van de lichaamsflexibiliteit en de rijstijl van de fietser. Het model Falcon is vlak qua vorm terwijl de Griffon meer rond is. Het model Turnix zit hier tussen in en heeft een iets oplopende achterkant voor extra steun.

ZIT JE NIET GOED? GELD TERUG!

Met de online zadelselector kan iedereen zijn favoriete zadel kiezen. Met het meten van de afstand tussen de zitbotten via de meetkubus in de winkel is vervolgens het optimale zadel vastgesteld. PRO is overtuigd dat op deze wijze het perfecte zadel voor elke type rijder te vinden is. Vandaar de '30 dagen niet goed geld terug'-garantie.

De nieuwe PRO Gel-zadels zijn verkrijgbaar in breedtes van 142 mm of 152 mm. De zadels zijn uit voorraad leverbaar en hebben een consumentenadviesprijs van 89,99 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!