De bekende PRO-zadels Falcon, Griffon en Turnix zijn nu ook in een gelversie leverbaar. Deze modellen richten zich op de fietsers die niet uren achter elkaar in het zadel zitten en iets meer comfort op prijs stellen.

Op strategische punten van het zadel is gel toegevoegd voor extra drukverlichting en comfort. De speciale PU-schuimvulling reduceert vibraties en dempt schokken. De met glasvezel versterkte polymeerbasis van het zadel zorgt ook nog eens voor extra flexibiliteit. Verder zijn de zadels voorzien van een anatomische pasvorm en is de rail gemaakt van licht en duurzaam RVS.

De keuze tussen de modellen is afhankelijk van de lichaamsflexibiliteit en de rijstijl van de fietser. Het model Falcon is vlak qua vorm terwijl de Griffon meer rond is. Het model Turnix zit hier tussen in en heeft een iets oplopende achterkant voor extra steun.

ZIT JE NIET GOED? GELD TERUG!

Met de online zadelselector kan iedereen zijn favoriete zadel kiezen. Met het meten van de afstand tussen de zitbotten via de meetkubus in de winkel is vervolgens het optimale zadel vastgesteld. PRO is overtuigd dat op deze wijze het perfecte zadel voor elke type rijder te vinden is. Vandaar de '30 dagen niet goed geld terug'-garantie.

De nieuwe PRO Gel-zadels zijn verkrijgbaar in breedtes van 142 mm of 152 mm. De zadels zijn uit voorraad leverbaar en hebben een consumentenadviesprijs van 89,99 euro.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met niet alleen Toon Aerts die zijn vaste podiumplek opeist, Niels Albert die de perfecte zandtechniek uitlegt, David van der Poel, Sophie de Boer, en baansprintster Nicky Degrendele, maar ook een gratis extra MTB-special, met daarin techniektips van downhillsensatie Martin Maes, de mooiste MTB-plekjes van Githa Michiels, fietstests van Specialized, Trek, Canyon, Niner, Ednine en BMC, alle geheimen van de nieuwe Shimano XTR 12-speed, de 14 mooiste winteroutfits, de originele Cape Epic, op avontuur in Mongolië, piepende schijfremmen, zadelhoogte op de MTB, nieuwe MTB-spullen, ... Verder: fietsen van noord naar zuid door Portugal, EK veldrijden in Rosmalen, Britse invasie in de Cross, Mike Kluge, en veel meer!