De herstart van Eddy Merckx Bikes is nu echt een feit. Op de vernieuwde website kun je de nieuwe look en feel opsnuiven en de beschikbare modellen bewonderen in afwachting van de compleet nieuwe modellen die in september worden aangekondigd.

De frisse start gaat gepaard met een nieuw logo en een aangepaste merkidentiteit. Het nieuwe logo is gebaseerd op het oude logo, uit de tijd toen Merckx zelf nog aan het roer stond van zijn merk. Dat benadrukt de nieuwe benadering, die focust op de sterktes van het merk Eddy Merckx: kwaliteit, betrouwbaarheid én een uitstekende geometrie. Dat konden we al opsteken op het gesprek dat we hadden met Merckx zelf, nieuwe eigenaar en Ridley-baas Jochim Aerts en marketing manager Maarten Put.

Net zoals in het vorige modeljaar blijft de EM525, met velg- of schijfremmen, het topmodel, met daaronder de San Remo 76 (Disc). De andere modellen zullen met mondjesmaat worden voorgesteld. Op de Facebookpagina van Eddy Merckx Bikes blijf je het best op de hoogte.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!