De herstart van Eddy Merckx Bikes is nu echt een feit. Op de vernieuwde website kun je de nieuwe look en feel opsnuiven en de beschikbare modellen bewonderen in afwachting van de compleet nieuwe modellen die in september worden aangekondigd.

De frisse start gaat gepaard met een nieuw logo en een aangepaste merkidentiteit. Het nieuwe logo is gebaseerd op het oude logo, uit de tijd toen Merckx zelf nog aan het roer stond van zijn merk. Dat benadrukt de nieuwe benadering, die focust op de sterktes van het merk Eddy Merckx: kwaliteit, betrouwbaarheid én een uitstekende geometrie. Dat konden we al opsteken op het gesprek dat we hadden met Merckx zelf, nieuwe eigenaar en Ridley-baas Jochim Aerts en marketing manager Maarten Put.

Net zoals in het vorige modeljaar blijft de EM525, met velg- of schijfremmen, het topmodel, met daaronder de San Remo 76 (Disc). De andere modellen zullen met mondjesmaat worden voorgesteld. Op de Facebookpagina van Eddy Merckx Bikes blijf je het best op de hoogte.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!