De herstart van Eddy Merckx Bikes is nu echt een feit. Op de vernieuwde website kun je de nieuwe look en feel opsnuiven en de beschikbare modellen bewonderen in afwachting van de compleet nieuwe modellen die in september worden aangekondigd.

De frisse start gaat gepaard met een nieuw logo en een aangepaste merkidentiteit. Het nieuwe logo is gebaseerd op het oude logo, uit de tijd toen Merckx zelf nog aan het roer stond van zijn merk. Dat benadrukt de nieuwe benadering, die focust op de sterktes van het merk Eddy Merckx: kwaliteit, betrouwbaarheid én een uitstekende geometrie. Dat konden we al opsteken op het gesprek dat we hadden met Merckx zelf, nieuwe eigenaar en Ridley-baas Jochim Aerts en marketing manager Maarten Put.

Net zoals in het vorige modeljaar blijft de EM525, met velg- of schijfremmen, het topmodel, met daaronder de San Remo 76 (Disc). De andere modellen zullen met mondjesmaat worden voorgesteld. Op de Facebookpagina van Eddy Merckx Bikes blijf je het best op de hoogte.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!