De herstart van Eddy Merckx Bikes is nu echt een feit. Op de vernieuwde website kun je de nieuwe look en feel opsnuiven en de beschikbare modellen bewonderen in afwachting van de compleet nieuwe modellen die in september worden aangekondigd.

De frisse start gaat gepaard met een nieuw logo en een aangepaste merkidentiteit. Het nieuwe logo is gebaseerd op het oude logo, uit de tijd toen Merckx zelf nog aan het roer stond van zijn merk. Dat benadrukt de nieuwe benadering, die focust op de sterktes van het merk Eddy Merckx: kwaliteit, betrouwbaarheid én een uitstekende geometrie. Dat konden we al opsteken op het gesprek dat we hadden met Merckx zelf, nieuwe eigenaar en Ridley-baas Jochim Aerts en marketing manager Maarten Put.

Net zoals in het vorige modeljaar blijft de EM525, met velg- of schijfremmen, het topmodel, met daaronder de San Remo 76 (Disc). De andere modellen zullen met mondjesmaat worden voorgesteld. Op de Facebookpagina van Eddy Merckx Bikes blijf je het best op de hoogte.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met niet alleen Toon Aerts die zijn vaste podiumplek opeist, Niels Albert die de perfecte zandtechniek uitlegt, David van der Poel, Sophie de Boer, en baansprintster Nicky Degrendele, maar ook een gratis extra MTB-special, met daarin techniektips van downhillsensatie Martin Maes, de mooiste MTB-plekjes van Githa Michiels, fietstests van Specialized, Trek, Canyon, Niner, Ednine en BMC, alle geheimen van de nieuwe Shimano XTR 12-speed, de 14 mooiste winteroutfits, de originele Cape Epic, op avontuur in Mongolië, piepende schijfremmen, zadelhoogte op de MTB, nieuwe MTB-spullen, ... Verder: fietsen van noord naar zuid door Portugal, EK veldrijden in Rosmalen, Britse invasie in de Cross, Mike Kluge, en veel meer!