Canyons intrede in de crosswereld ging niet onopgemerkt voorbij. Eerst was er het onmiskenbaar unieke uiterlijk van de Inflite CF SLX, maar bovendien bewees de carbon crossfiets meteen zijn waarde onder Mathieu Van der Poel. Nu is de Inflite er ook in betaalbaardere uitvoeringen.

Door de meer budgetvriendelijke prijs kunnen nog meer crossers genieten van de unieke kenmerken van de Inflite en de bestaande racegeometrie bleef ongewijzigd. Net zoals bij de carbon Inflite krijg je de knik in de bovenbuis en 27,5 inch wielen voor de twee kleinste maten, zodat ook minder hoog opgeschoten renners kunnen genieten van dezelfde rijkwaliteiten. Korte chainstays en een korte stuurpen zorgen voor maximale wendbaarheid op technische wedstrijdparcoursen, terwijl de lange reach en centrale zitpositie garantie bieden voor de beste controle.

De Inflite AL SLX krijgt "een kwalitatief aluminium frame, SRAM Apex one-by aandrijving, flatmount schijfremmen, volledig carbon vork en steekassen - dit is prestatie zonder compromis", zo belooft Canyon. De prijs van 1399 euro zal bij veel veldrijders als muziek in de oren klinken.

Naast de AL SLX komt er een CF SL bij, verkrijgbaar als frameset en in vier montages. Zo krijg je een Inflite voor ieder budget.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...