Canyons intrede in de crosswereld ging niet onopgemerkt voorbij. Eerst was er het onmiskenbaar unieke uiterlijk van de Inflite CF SLX, maar bovendien bewees de carbon crossfiets meteen zijn waarde onder Mathieu Van der Poel. Nu is de Inflite er ook in betaalbaardere uitvoeringen.

Door de meer budgetvriendelijke prijs kunnen nog meer crossers genieten van de unieke kenmerken van de Inflite en de bestaande racegeometrie bleef ongewijzigd. Net zoals bij de carbon Inflite krijg je de knik in de bovenbuis en 27,5 inch wielen voor de twee kleinste maten, zodat ook minder hoog opgeschoten renners kunnen genieten van dezelfde rijkwaliteiten. Korte chainstays en een korte stuurpen zorgen voor maximale wendbaarheid op technische wedstrijdparcoursen, terwijl de lange reach en centrale zitpositie garantie bieden voor de beste controle.

De Inflite AL SLX krijgt "een kwalitatief aluminium frame, SRAM Apex one-by aandrijving, flatmount schijfremmen, volledig carbon vork en steekassen - dit is prestatie zonder compromis", zo belooft Canyon. De prijs van 1399 euro zal bij veel veldrijders als muziek in de oren klinken.

Naast de AL SLX komt er een CF SL bij, verkrijgbaar als frameset en in vier montages. Zo krijg je een Inflite voor ieder budget.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.