Canyons intrede in de crosswereld ging niet onopgemerkt voorbij. Eerst was er het onmiskenbaar unieke uiterlijk van de Inflite CF SLX, maar bovendien bewees de carbon crossfiets meteen zijn waarde onder Mathieu Van der Poel. Nu is de Inflite er ook in betaalbaardere uitvoeringen.

Door de meer budgetvriendelijke prijs kunnen nog meer crossers genieten van de unieke kenmerken van de Inflite en de bestaande racegeometrie bleef ongewijzigd. Net zoals bij de carbon Inflite krijg je de knik in de bovenbuis en 27,5 inch wielen voor de twee kleinste maten, zodat ook minder hoog opgeschoten renners kunnen genieten van dezelfde rijkwaliteiten. Korte chainstays en een korte stuurpen zorgen voor maximale wendbaarheid op technische wedstrijdparcoursen, terwijl de lange reach en centrale zitpositie garantie bieden voor de beste controle.

De Inflite AL SLX krijgt "een kwalitatief aluminium frame, SRAM Apex one-by aandrijving, flatmount schijfremmen, volledig carbon vork en steekassen - dit is prestatie zonder compromis", zo belooft Canyon. De prijs van 1399 euro zal bij veel veldrijders als muziek in de oren klinken.

Naast de AL SLX komt er een CF SL bij, verkrijgbaar als frameset en in vier montages. Zo krijg je een Inflite voor ieder budget.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!