Canyons intrede in de crosswereld ging niet onopgemerkt voorbij. Eerst was er het onmiskenbaar unieke uiterlijk van de Inflite CF SLX, maar bovendien bewees de carbon crossfiets meteen zijn waarde onder Mathieu Van der Poel. Nu is de Inflite er ook in betaalbaardere uitvoeringen.

Door de meer budgetvriendelijke prijs kunnen nog meer crossers genieten van de unieke kenmerken van de Inflite en de bestaande racegeometrie bleef ongewijzigd. Net zoals bij de carbon Inflite krijg je de knik in de bovenbuis en 27,5 inch wielen voor de twee kleinste maten, zodat ook minder hoog opgeschoten renners kunnen genieten van dezelfde rijkwaliteiten. Korte chainstays en een korte stuurpen zorgen voor maximale wendbaarheid op technische wedstrijdparcoursen, terwijl de lange reach en centrale zitpositie garantie bieden voor de beste controle.

De Inflite AL SLX krijgt "een kwalitatief aluminium frame, SRAM Apex one-by aandrijving, flatmount schijfremmen, volledig carbon vork en steekassen - dit is prestatie zonder compromis", zo belooft Canyon. De prijs van 1399 euro zal bij veel veldrijders als muziek in de oren klinken.

Naast de AL SLX komt er een CF SL bij, verkrijgbaar als frameset en in vier montages. Zo krijg je een Inflite voor ieder budget.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!