Zoals vaker is de Dauphiné de laatste echte test voor fabrikanten hun jongste modellen tonen aan het grote publiek tijdens de Ronde van Frankrijk. Zowel Trek als Specialized gaven nieuwe schijfremmodellen van hun aeroracers aan de gesponsorde teams.

Bij de nieuwe Specialized neemt de voorvork heel wat kenmerken over van de jongste Shiv-tijdritfiets, terwijl de bult boven op het balhoofd is verdwenen. Alle kabels zijn mooi weggewerkt in de stuurpen en de bovenbuis lijkt minder naar beneden af te buigen dan bij het huidige model. Bovenaan de schuine buis zie je een duidelijke uitstulping die de overgang tussen voorvork, balhoofd en schuine buis vloeiender moet maken voor de luchtstroom. Op meer details van wat waarschijnlijk de opvolger van de Venge gaat worden, is het nog even wachten.

De Trek Madone Disc lijkt goed op de huidige Madone, maar is uiteraard aangepast aan de schijfremmen, zodat de Vector Wings (de vleugels onderaan het balhoofd) niet meer nodig zijn.

Hieronder een duidelijk beeld op de Trek Madone Disc:

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

In het januarinummer van cycling.be magazine kijken we reikhalzend uit naar het BK en WK veldrijden, met Sweeck, Vanthourenhout, Pidcock, Vos, Van Loy, Aerts, Van Aert en andere favorieten. Verder: vier voorjaarstochten, indoortrainers getest, beachracen, koersen in China, ...