Zoals vaker is de Dauphiné de laatste echte test voor fabrikanten hun jongste modellen tonen aan het grote publiek tijdens de Ronde van Frankrijk. Zowel Trek als Specialized gaven nieuwe schijfremmodellen van hun aeroracers aan de gesponsorde teams.

Bij de nieuwe Specialized neemt de voorvork heel wat kenmerken over van de jongste Shiv-tijdritfiets, terwijl de bult boven op het balhoofd is verdwenen. Alle kabels zijn mooi weggewerkt in de stuurpen en de bovenbuis lijkt minder naar beneden af te buigen dan bij het huidige model. Bovenaan de schuine buis zie je een duidelijke uitstulping die de overgang tussen voorvork, balhoofd en schuine buis vloeiender moet maken voor de luchtstroom. Op meer details van wat waarschijnlijk de opvolger van de Venge gaat worden, is het nog even wachten.

De Trek Madone Disc lijkt goed op de huidige Madone, maar is uiteraard aangepast aan de schijfremmen, zodat de Vector Wings (de vleugels onderaan het balhoofd) niet meer nodig zijn.

Hieronder een duidelijk beeld op de Trek Madone Disc:

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!