Zoals vaker is de Dauphiné de laatste echte test voor fabrikanten hun jongste modellen tonen aan het grote publiek tijdens de Ronde van Frankrijk. Zowel Trek als Specialized gaven nieuwe schijfremmodellen van hun aeroracers aan de gesponsorde teams.

Bij de nieuwe Specialized neemt de voorvork heel wat kenmerken over van de jongste Shiv-tijdritfiets, terwijl de bult boven op het balhoofd is verdwenen. Alle kabels zijn mooi weggewerkt in de stuurpen en de bovenbuis lijkt minder naar beneden af te buigen dan bij het huidige model. Bovenaan de schuine buis zie je een duidelijke uitstulping die de overgang tussen voorvork, balhoofd en schuine buis vloeiender moet maken voor de luchtstroom. Op meer details van wat waarschijnlijk de opvolger van de Venge gaat worden, is het nog even wachten.

De Trek Madone Disc lijkt goed op de huidige Madone, maar is uiteraard aangepast aan de schijfremmen, zodat de Vector Wings (de vleugels onderaan het balhoofd) niet meer nodig zijn.

Hieronder een duidelijk beeld op de Trek Madone Disc:

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!