Selle San Marco is een gevestigde naam onder de fietszadels. Het Italiaanse merk heeft een rijke historie, met bekende modellen als de Rolls, Concor en Regal, maar blijft ook vernieuwen. Met Action Sports heeft het een nieuwe distributeur in de Benelux.

Selle San Marco is een in 1935 gecreëerd merk dat het assortiment van Action Sports aanvult met zadels die het optimale rijcomfort als doel hebben. "Het unieke karakter van de San Marco-zadels wordt erkend door de aandacht die wordt besteed wordt aan de kleinste details van deze handgemaakte producten. Maar het zijn niet alleen de details die het verschil maken, de technologische innovatie en het voortdurende onderzoek naar de gebruikte materialen zijn voor San Marco de pijlers die de ontwikkeling van de toekomstige producten garanderen."

Naast uitgebreide laboratoriumtests werkt San Marco nauw samen met profrenners die de producten als eerste testen voordat ze op de markt worden gebracht. Zo heeft het Italiaanse merk met de Shortfit een model in het gamma dat beantwoordt aan de jongste trend van kortere, bredere zadels met een grote uitsparing.

Wie in slechts enkele stappen een zadel wil vinden dat perfect bij zijn of haar morfologie past, kan bij de aangesloten fietsenwinkels het keuzeproces doorlopen met het "idmatch Smart Caliper"-systeem. Na een paar metingen en vragen kom je tot het model dat het beste bij jouw lichaam en fietsstijl past. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je in het filmpje bovenaan dit artikel. 

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het novembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met niet alleen Toon Aerts die zijn vaste podiumplek opeist, Niels Albert die de perfecte zandtechniek uitlegt, David van der Poel, Sophie de Boer, en baansprintster Nicky Degrendele, maar ook een gratis extra MTB-special, met daarin techniektips van downhillsensatie Martin Maes, de mooiste MTB-plekjes van Githa Michiels, fietstests van Specialized, Trek, Canyon, Niner, Ednine en BMC, alle geheimen van de nieuwe Shimano XTR 12-speed, de 14 mooiste winteroutfits, de originele Cape Epic, op avontuur in Mongolië, piepende schijfremmen, zadelhoogte op de MTB, nieuwe MTB-spullen, ... Verder: fietsen van noord naar zuid door Portugal, EK veldrijden in Rosmalen, Britse invasie in de Cross, Mike Kluge, en veel meer!