Selle San Marco is een gevestigde naam onder de fietszadels. Het Italiaanse merk heeft een rijke historie, met bekende modellen als de Rolls, Concor en Regal, maar blijft ook vernieuwen. Met Action Sports heeft het een nieuwe distributeur in de Benelux.

Selle San Marco is een in 1935 gecreëerd merk dat het assortiment van Action Sports aanvult met zadels die het optimale rijcomfort als doel hebben. "Het unieke karakter van de San Marco-zadels wordt erkend door de aandacht die wordt besteed wordt aan de kleinste details van deze handgemaakte producten. Maar het zijn niet alleen de details die het verschil maken, de technologische innovatie en het voortdurende onderzoek naar de gebruikte materialen zijn voor San Marco de pijlers die de ontwikkeling van de toekomstige producten garanderen."

Naast uitgebreide laboratoriumtests werkt San Marco nauw samen met profrenners die de producten als eerste testen voordat ze op de markt worden gebracht. Zo heeft het Italiaanse merk met de Shortfit een model in het gamma dat beantwoordt aan de jongste trend van kortere, bredere zadels met een grote uitsparing.

Wie in slechts enkele stappen een zadel wil vinden dat perfect bij zijn of haar morfologie past, kan bij de aangesloten fietsenwinkels het keuzeproces doorlopen met het "idmatch Smart Caliper"-systeem. Na een paar metingen en vragen kom je tot het model dat het beste bij jouw lichaam en fietsstijl past. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je in het filmpje bovenaan dit artikel. 

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!