Selle San Marco is een gevestigde naam onder de fietszadels. Het Italiaanse merk heeft een rijke historie, met bekende modellen als de Rolls, Concor en Regal, maar blijft ook vernieuwen. Met Action Sports heeft het een nieuwe distributeur in de Benelux.

Selle San Marco is een in 1935 gecreëerd merk dat het assortiment van Action Sports aanvult met zadels die het optimale rijcomfort als doel hebben. "Het unieke karakter van de San Marco-zadels wordt erkend door de aandacht die wordt besteed wordt aan de kleinste details van deze handgemaakte producten. Maar het zijn niet alleen de details die het verschil maken, de technologische innovatie en het voortdurende onderzoek naar de gebruikte materialen zijn voor San Marco de pijlers die de ontwikkeling van de toekomstige producten garanderen."

Naast uitgebreide laboratoriumtests werkt San Marco nauw samen met profrenners die de producten als eerste testen voordat ze op de markt worden gebracht. Zo heeft het Italiaanse merk met de Shortfit een model in het gamma dat beantwoordt aan de jongste trend van kortere, bredere zadels met een grote uitsparing.

Wie in slechts enkele stappen een zadel wil vinden dat perfect bij zijn of haar morfologie past, kan bij de aangesloten fietsenwinkels het keuzeproces doorlopen met het "idmatch Smart Caliper"-systeem. Na een paar metingen en vragen kom je tot het model dat het beste bij jouw lichaam en fietsstijl past. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je in het filmpje bovenaan dit artikel. 

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!