Selle San Marco is een gevestigde naam onder de fietszadels. Het Italiaanse merk heeft een rijke historie, met bekende modellen als de Rolls, Concor en Regal, maar blijft ook vernieuwen. Met Action Sports heeft het een nieuwe distributeur in de Benelux.

Selle San Marco is een in 1935 gecreëerd merk dat het assortiment van Action Sports aanvult met zadels die het optimale rijcomfort als doel hebben. "Het unieke karakter van de San Marco-zadels wordt erkend door de aandacht die wordt besteed wordt aan de kleinste details van deze handgemaakte producten. Maar het zijn niet alleen de details die het verschil maken, de technologische innovatie en het voortdurende onderzoek naar de gebruikte materialen zijn voor San Marco de pijlers die de ontwikkeling van de toekomstige producten garanderen."

Naast uitgebreide laboratoriumtests werkt San Marco nauw samen met profrenners die de producten als eerste testen voordat ze op de markt worden gebracht. Zo heeft het Italiaanse merk met de Shortfit een model in het gamma dat beantwoordt aan de jongste trend van kortere, bredere zadels met een grote uitsparing.

Wie in slechts enkele stappen een zadel wil vinden dat perfect bij zijn of haar morfologie past, kan bij de aangesloten fietsenwinkels het keuzeproces doorlopen met het "idmatch Smart Caliper"-systeem. Na een paar metingen en vragen kom je tot het model dat het beste bij jouw lichaam en fietsstijl past. Hoe dat in zijn werk gaat, zie je in het filmpje bovenaan dit artikel. 

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!