Het Italiaanse helmenmerk Kask won met de nieuwe Valegro een prestigieuze iF Design Award. Het werd in de categorie Sport/outdoor/fietsen uitverkoren tussen de 71 deelnemende producten.

Elk jaar organiseert de oudste onafhankelijke designorganisatie ter wereld, het iF International Forum Design GmbH uit Hannover, de iF Design Award. Kask kon de 63-koppige jury overtuigen met het hoogtechnologische design en de functionaliteit van de Valegro. De concurrentie was stevig, met 6.400 inzendingen uit 54 landen.

Luca Viano, productdirecteur bij Kask, zei: "We zijn hier bij Kask altijd op zoek naar het volgende voordeel op vlak van innovatie en prestatie. Het finale ontwerp van de Valegro was het resultaat van veel hard werk om zowel veiligheid, gewicht als ventilatie van de helm te perfectioneren en we zijn blij dat we hiervoor erkenning krijgen. Oververhitten kan de prestaties verminderen, dus hebben we het ventilatiesysteem van de Valegro ontworpen om de lichaamstemperatuur te helpen reguleren wanneer de intensiteit van de inspanning en de temperatuur verhogen."

Het profiel van de schaal uit polycarbonaat werd getest en verfijnd door de ingenieurs van Kask in combinatie met een windtunnel om het beste resultaat op vlak van koelprestaties te krijgen. De Valegro biedt geavanceerde ventilatie en een indrukwekkend gewicht van maar 180 g (maat small). Dit nieuwe design biedt maximale koeling dankzij 37 ventilatiegaten met nieuwe, ademende en sneldrogende padding. De 5 mm dikke laag van snel afvoerende thermogevormde en driedimensionale padding is antistatisch, antibacterieel, warmteregulerend en vochttransporterend dankzij het Resistex Carbon-materiaal. Daarenboven blijft Kask de typerende kinriem uit 'ecoleer' gebruiken, zodat je een helm krijgt die je de hele dag comfortabel kunt dragen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.