Het Italiaanse helmenmerk Kask won met de nieuwe Valegro een prestigieuze iF Design Award. Het werd in de categorie Sport/outdoor/fietsen uitverkoren tussen de 71 deelnemende producten.

Elk jaar organiseert de oudste onafhankelijke designorganisatie ter wereld, het iF International Forum Design GmbH uit Hannover, de iF Design Award. Kask kon de 63-koppige jury overtuigen met het hoogtechnologische design en de functionaliteit van de Valegro. De concurrentie was stevig, met 6.400 inzendingen uit 54 landen.

Luca Viano, productdirecteur bij Kask, zei: "We zijn hier bij Kask altijd op zoek naar het volgende voordeel op vlak van innovatie en prestatie. Het finale ontwerp van de Valegro was het resultaat van veel hard werk om zowel veiligheid, gewicht als ventilatie van de helm te perfectioneren en we zijn blij dat we hiervoor erkenning krijgen. Oververhitten kan de prestaties verminderen, dus hebben we het ventilatiesysteem van de Valegro ontworpen om de lichaamstemperatuur te helpen reguleren wanneer de intensiteit van de inspanning en de temperatuur verhogen."

Het profiel van de schaal uit polycarbonaat werd getest en verfijnd door de ingenieurs van Kask in combinatie met een windtunnel om het beste resultaat op vlak van koelprestaties te krijgen. De Valegro biedt geavanceerde ventilatie en een indrukwekkend gewicht van maar 180 g (maat small). Dit nieuwe design biedt maximale koeling dankzij 37 ventilatiegaten met nieuwe, ademende en sneldrogende padding. De 5 mm dikke laag van snel afvoerende thermogevormde en driedimensionale padding is antistatisch, antibacterieel, warmteregulerend en vochttransporterend dankzij het Resistex Carbon-materiaal. Daarenboven blijft Kask de typerende kinriem uit 'ecoleer' gebruiken, zodat je een helm krijgt die je de hele dag comfortabel kunt dragen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in Belgiƫ naar Tsjechiƫ, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!