Het Belgische Bioracer leverde aerodynamische kleding aan meer dan 53 renners tijdens de UCI wereldkampioenschappen op de baan in Apeldoorn en dat bleek een uitstekende match. Eén medaille op drie werd namelijk behaald met een snelpak van Bioracer.

Bioracer is het eerste bedrijf dat onderzoek doet naar aerodynamische 'snelpakken' en ze op grote schaal ontwikkelt. De snelpakken van Bioracer worden op maat gemaakt en aangepast aan het individuele snelheidsprofiel van elke renner. Het bedrijf voert voortdurend innovaties en verbeteringen door om de renners efficiënter en sneller te maken en hun loopcomfort te verhogen. De voorbije jaren hebben verschillende baanrenners die uitgerust waren met een Bioracer-snelpak al medailles gewonnen. Voorbeelden zijn. Theo Bos, Kirsten Wild, Kristina Vogel en Jolien D'hoore.

Bioracer werkt volgens een zelf ontwikkeld 'Speed Tailoring Concept' dat zijn waarde meermaals heeft bewezen in het labo, tijdens verschillende windtunneltesten en in competitie. Het concept is naar eigen zeggen uniek omdat het maatwerk combineert met snelheidstuning. Uit onderzoek van Bioracer bleek immers dat geen enkele stof perfect is voor elke snelheid. Wat nodig is, is een combinatie van stoffen die is aangepast voor de snelheidszone waarin de race zich afspeelt. Dit betekent dan ook dat pakken voor sprintnummers uit andere stoffen bestaan dan pakken voor duurnummers.

Ondertussen kan Bioracer bogen op een flink aantal medailles: 16 in Rio (2016) en 14 in Hong Kong (2017). Het WK in Apeldoorn ging ook veelbelovend van start: na dag één hadden racers uitgerust met Bioracer-snelpakken al zes medailles veroverd, waaronder drie gouden. Eén van de gouden medailles ging naar de Belgische Nicky Degrendele. In totaal hebben de door Bioracer gesponsorde teams maar liefst 23 medailles veroverd tijdens het WK, waaronder 10 gouden.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!