Het Belgische Bioracer leverde aerodynamische kleding aan meer dan 53 renners tijdens de UCI wereldkampioenschappen op de baan in Apeldoorn en dat bleek een uitstekende match. Eén medaille op drie werd namelijk behaald met een snelpak van Bioracer.

Bioracer is het eerste bedrijf dat onderzoek doet naar aerodynamische 'snelpakken' en ze op grote schaal ontwikkelt. De snelpakken van Bioracer worden op maat gemaakt en aangepast aan het individuele snelheidsprofiel van elke renner. Het bedrijf voert voortdurend innovaties en verbeteringen door om de renners efficiënter en sneller te maken en hun loopcomfort te verhogen. De voorbije jaren hebben verschillende baanrenners die uitgerust waren met een Bioracer-snelpak al medailles gewonnen. Voorbeelden zijn. Theo Bos, Kirsten Wild, Kristina Vogel en Jolien D'hoore.

Bioracer werkt volgens een zelf ontwikkeld 'Speed Tailoring Concept' dat zijn waarde meermaals heeft bewezen in het labo, tijdens verschillende windtunneltesten en in competitie. Het concept is naar eigen zeggen uniek omdat het maatwerk combineert met snelheidstuning. Uit onderzoek van Bioracer bleek immers dat geen enkele stof perfect is voor elke snelheid. Wat nodig is, is een combinatie van stoffen die is aangepast voor de snelheidszone waarin de race zich afspeelt. Dit betekent dan ook dat pakken voor sprintnummers uit andere stoffen bestaan dan pakken voor duurnummers.

Ondertussen kan Bioracer bogen op een flink aantal medailles: 16 in Rio (2016) en 14 in Hong Kong (2017). Het WK in Apeldoorn ging ook veelbelovend van start: na dag één hadden racers uitgerust met Bioracer-snelpakken al zes medailles veroverd, waaronder drie gouden. Eén van de gouden medailles ging naar de Belgische Nicky Degrendele. In totaal hebben de door Bioracer gesponsorde teams maar liefst 23 medailles veroverd tijdens het WK, waaronder 10 gouden.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.