Het Belgische Bioracer leverde aerodynamische kleding aan meer dan 53 renners tijdens de UCI wereldkampioenschappen op de baan in Apeldoorn en dat bleek een uitstekende match. Eén medaille op drie werd namelijk behaald met een snelpak van Bioracer.

Bioracer is het eerste bedrijf dat onderzoek doet naar aerodynamische 'snelpakken' en ze op grote schaal ontwikkelt. De snelpakken van Bioracer worden op maat gemaakt en aangepast aan het individuele snelheidsprofiel van elke renner. Het bedrijf voert voortdurend innovaties en verbeteringen door om de renners efficiënter en sneller te maken en hun loopcomfort te verhogen. De voorbije jaren hebben verschillende baanrenners die uitgerust waren met een Bioracer-snelpak al medailles gewonnen. Voorbeelden zijn. Theo Bos, Kirsten Wild, Kristina Vogel en Jolien D'hoore.

Bioracer werkt volgens een zelf ontwikkeld 'Speed Tailoring Concept' dat zijn waarde meermaals heeft bewezen in het labo, tijdens verschillende windtunneltesten en in competitie. Het concept is naar eigen zeggen uniek omdat het maatwerk combineert met snelheidstuning. Uit onderzoek van Bioracer bleek immers dat geen enkele stof perfect is voor elke snelheid. Wat nodig is, is een combinatie van stoffen die is aangepast voor de snelheidszone waarin de race zich afspeelt. Dit betekent dan ook dat pakken voor sprintnummers uit andere stoffen bestaan dan pakken voor duurnummers.

Ondertussen kan Bioracer bogen op een flink aantal medailles: 16 in Rio (2016) en 14 in Hong Kong (2017). Het WK in Apeldoorn ging ook veelbelovend van start: na dag één hadden racers uitgerust met Bioracer-snelpakken al zes medailles veroverd, waaronder drie gouden. Eén van de gouden medailles ging naar de Belgische Nicky Degrendele. In totaal hebben de door Bioracer gesponsorde teams maar liefst 23 medailles veroverd tijdens het WK, waaronder 10 gouden.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!