Lazer biedt met LifeBEAM een handige oplossing voor fietsers die het dragen van een borstband voor hartslagmeting vervelend vinden en voor mensen die de hartslagband nogal eens vergeten. Doordat LifeBEAM in de helm wordt geïntegreerd heb je de hartslagmeter altijd bij de hand.

Dankzij de samenwerking tussen helmproducent Lazer en technologiebedrijf LifeBEAM wordt draagbare hartslagtechnologie toegepast in fietshelmen. LifeBEAM is het eerste en enige apparaat dat in een fietshelm kan worden geplaatst om continu de hartslag van de rijder te meten ter hoogte van het voorhoofd. Daardoor wordt een borstband overbodig.

Wanneer je als fietser je prestaties wilt bijhouden en verbeteren, dan is het monitoren van je hartslag en andere vitale functies geen overbodige luxe. De hartslag geeft je beter inzicht in fitheid en trainingsintensiteit. Lazer heeft met de LifeBEAM-helmintegratie een handige oplossing voor het real-time en continu meten van de hartslag. Via de draadloze netwerken ANT+ en Bluetooth 4.0 koppelt het systeem eenvoudig aan je smartphone of andere mobiele apparaten.

De gepatenteerde optische sensor en het algoritme van LifeBEAM werden onder extreme omstandigheden ontwikkeld, getest en geperfectioneerd in de lucht- en ruimtevaartindustrie om de vitale functies van piloten en astronauten te meten. Daarom is het systeem volledig bewegingsbestendig, zodat het op elk terrein en zelfs op de meest intense mountainbike-trails kan worden gebruikt. Het apparaat weegt maar 45 gram, is weerbestendig en presteert onder alle omstandigheden, zoals regen, vocht en extreem warme en koude klimaten, zo verzekert Lazer.

LifeBEAM werkt met heel wat Lazer-helmen: Lazer Anverz, Blade, Bullet, Magma, Revolution, Tardiz 2, Wasp Air (Tri) en Z1. Consumentenadviesprijs is 139,99 euro. In het filmpje bovenaan dit artikel zie je hoe je het systeem in je helm integreert.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!