Lazer biedt met LifeBEAM een handige oplossing voor fietsers die het dragen van een borstband voor hartslagmeting vervelend vinden en voor mensen die de hartslagband nogal eens vergeten. Doordat LifeBEAM in de helm wordt geïntegreerd heb je de hartslagmeter altijd bij de hand.

Dankzij de samenwerking tussen helmproducent Lazer en technologiebedrijf LifeBEAM wordt draagbare hartslagtechnologie toegepast in fietshelmen. LifeBEAM is het eerste en enige apparaat dat in een fietshelm kan worden geplaatst om continu de hartslag van de rijder te meten ter hoogte van het voorhoofd. Daardoor wordt een borstband overbodig.

Wanneer je als fietser je prestaties wilt bijhouden en verbeteren, dan is het monitoren van je hartslag en andere vitale functies geen overbodige luxe. De hartslag geeft je beter inzicht in fitheid en trainingsintensiteit. Lazer heeft met de LifeBEAM-helmintegratie een handige oplossing voor het real-time en continu meten van de hartslag. Via de draadloze netwerken ANT+ en Bluetooth 4.0 koppelt het systeem eenvoudig aan je smartphone of andere mobiele apparaten.

De gepatenteerde optische sensor en het algoritme van LifeBEAM werden onder extreme omstandigheden ontwikkeld, getest en geperfectioneerd in de lucht- en ruimtevaartindustrie om de vitale functies van piloten en astronauten te meten. Daarom is het systeem volledig bewegingsbestendig, zodat het op elk terrein en zelfs op de meest intense mountainbike-trails kan worden gebruikt. Het apparaat weegt maar 45 gram, is weerbestendig en presteert onder alle omstandigheden, zoals regen, vocht en extreem warme en koude klimaten, zo verzekert Lazer.

LifeBEAM werkt met heel wat Lazer-helmen: Lazer Anverz, Blade, Bullet, Magma, Revolution, Tardiz 2, Wasp Air (Tri) en Z1. Consumentenadviesprijs is 139,99 euro. In het filmpje bovenaan dit artikel zie je hoe je het systeem in je helm integreert.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!