Lazer biedt met LifeBEAM een handige oplossing voor fietsers die het dragen van een borstband voor hartslagmeting vervelend vinden en voor mensen die de hartslagband nogal eens vergeten. Doordat LifeBEAM in de helm wordt geïntegreerd heb je de hartslagmeter altijd bij de hand.

Dankzij de samenwerking tussen helmproducent Lazer en technologiebedrijf LifeBEAM wordt draagbare hartslagtechnologie toegepast in fietshelmen. LifeBEAM is het eerste en enige apparaat dat in een fietshelm kan worden geplaatst om continu de hartslag van de rijder te meten ter hoogte van het voorhoofd. Daardoor wordt een borstband overbodig.

Wanneer je als fietser je prestaties wilt bijhouden en verbeteren, dan is het monitoren van je hartslag en andere vitale functies geen overbodige luxe. De hartslag geeft je beter inzicht in fitheid en trainingsintensiteit. Lazer heeft met de LifeBEAM-helmintegratie een handige oplossing voor het real-time en continu meten van de hartslag. Via de draadloze netwerken ANT+ en Bluetooth 4.0 koppelt het systeem eenvoudig aan je smartphone of andere mobiele apparaten.

De gepatenteerde optische sensor en het algoritme van LifeBEAM werden onder extreme omstandigheden ontwikkeld, getest en geperfectioneerd in de lucht- en ruimtevaartindustrie om de vitale functies van piloten en astronauten te meten. Daarom is het systeem volledig bewegingsbestendig, zodat het op elk terrein en zelfs op de meest intense mountainbike-trails kan worden gebruikt. Het apparaat weegt maar 45 gram, is weerbestendig en presteert onder alle omstandigheden, zoals regen, vocht en extreem warme en koude klimaten, zo verzekert Lazer.

LifeBEAM werkt met heel wat Lazer-helmen: Lazer Anverz, Blade, Bullet, Magma, Revolution, Tardiz 2, Wasp Air (Tri) en Z1. Consumentenadviesprijs is 139,99 euro. In het filmpje bovenaan dit artikel zie je hoe je het systeem in je helm integreert.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.