Lazer biedt met LifeBEAM een handige oplossing voor fietsers die het dragen van een borstband voor hartslagmeting vervelend vinden en voor mensen die de hartslagband nogal eens vergeten. Doordat LifeBEAM in de helm wordt geïntegreerd heb je de hartslagmeter altijd bij de hand.

Dankzij de samenwerking tussen helmproducent Lazer en technologiebedrijf LifeBEAM wordt draagbare hartslagtechnologie toegepast in fietshelmen. LifeBEAM is het eerste en enige apparaat dat in een fietshelm kan worden geplaatst om continu de hartslag van de rijder te meten ter hoogte van het voorhoofd. Daardoor wordt een borstband overbodig.

Wanneer je als fietser je prestaties wilt bijhouden en verbeteren, dan is het monitoren van je hartslag en andere vitale functies geen overbodige luxe. De hartslag geeft je beter inzicht in fitheid en trainingsintensiteit. Lazer heeft met de LifeBEAM-helmintegratie een handige oplossing voor het real-time en continu meten van de hartslag. Via de draadloze netwerken ANT+ en Bluetooth 4.0 koppelt het systeem eenvoudig aan je smartphone of andere mobiele apparaten.

De gepatenteerde optische sensor en het algoritme van LifeBEAM werden onder extreme omstandigheden ontwikkeld, getest en geperfectioneerd in de lucht- en ruimtevaartindustrie om de vitale functies van piloten en astronauten te meten. Daarom is het systeem volledig bewegingsbestendig, zodat het op elk terrein en zelfs op de meest intense mountainbike-trails kan worden gebruikt. Het apparaat weegt maar 45 gram, is weerbestendig en presteert onder alle omstandigheden, zoals regen, vocht en extreem warme en koude klimaten, zo verzekert Lazer.

LifeBEAM werkt met heel wat Lazer-helmen: Lazer Anverz, Blade, Bullet, Magma, Revolution, Tardiz 2, Wasp Air (Tri) en Z1. Consumentenadviesprijs is 139,99 euro. In het filmpje bovenaan dit artikel zie je hoe je het systeem in je helm integreert.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!