Dan McLay reed in de Abu Dhabi Tour met een nieuwe fiets en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Na jaren de boot te hebben afgehouden, komt Cannondale namelijk met een aerofiets op de proppen. Bekijk het filmpje van GCN met deze en andere nieuwigheden hier!

Cannondale is nog in stilzwijgen gehuld, maar veel gespeculeer is niet nodig als je de fiets van sprinter McLay ziet. Het Amerikaanse merk gelooft in schijfremmen en dus is deze nieuweling ermee uitgerust - een trend die we bijvoorbeeld ook bij de Giant Propel Disc zien. Steekassen zijn een evidentie en ook andere framekenmerken herkennen we van bij andere fietsen. Zo zien we een laag aangezette achtervork die wel eerst breed uitzwaait vanaf de zadelbuis, een vloeiend uitgewerkte overgang tussen voorvork en balhoofdbuis, een zadelbuis die zich rond het achterwiel plooit, en een schuine buis die serieus is afgeplat aan de achterkant om zo de bidon en bidonhouder beter uit de wind te zetten (zoals bij de Pinarello Dogma F10).

Voor meer details is het wachten tot de officiële lancering, maar deze fiets, die een nieuw tijdperk inluidt voor Cannondale, zou weleens de System Six kunnen heten, want die modelnaam staat op de UCI-lijst van goedgekeurde frames. Ga er dus ook maar vanuit dat de finale versies een iets sprankelender design zullen hebben dan dit zwarte prototype met groene letters.

Eveneens voorgesteld in Abu Dhabi: de custom tijdritfiets van Tom Dumoulin - al had hij er niet bepaald veel geluk mee. Luka Mezgec kreeg ook een custom design voor zijn Scott Foil. Fabio Aru kon er rijden met de nieuwe Colnago C64 (zie link onderaan), AG2R met de nieuwe aerodynamische Factor One (zie link onderaan).

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het septembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en uiteraard focussen we op het WK, met interviews met Nibali, Alaphilippe, Wellens (slotklim WK wordt moordend) en Anna van der Breggen, en uiteraard verkenden we het loodzware parcours in Innsbruck. Erwin Vervecken ging Fietsen Met Victor Campenaerts, we bezochten De Ketele en Ghys na hun EK-triomf, overlopen het tussenseizoen van de crossers, … Voor de recreant verkennen we drie prachtige tochten voor de komende weken en stelden we een Aero-dossier samen, met reviews van de Specialized Venge, BMC Timemachine Road en Ridley Noah Fast Disc, en met een informatief bezoekje aan de windtunnel. Verder: Bekende Velofiel Gella Vandecaveye, onze Fietsstage in Oostenrijk, een indrukwekkende prestatie in de Tour du Mont Blanc, test van de Canyon Lux, een prachtige stalen De Rosa met gegraveerde Campa-groep, nieuwtjes van Eurobike, sprintlessen, de beste voeding voor zware zweters, en veel meer!