Dan McLay reed in de Abu Dhabi Tour met een nieuwe fiets en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Na jaren de boot te hebben afgehouden, komt Cannondale namelijk met een aerofiets op de proppen. Bekijk het filmpje van GCN met deze en andere nieuwigheden hier!

Cannondale is nog in stilzwijgen gehuld, maar veel gespeculeer is niet nodig als je de fiets van sprinter McLay ziet. Het Amerikaanse merk gelooft in schijfremmen en dus is deze nieuweling ermee uitgerust - een trend die we bijvoorbeeld ook bij de Giant Propel Disc zien. Steekassen zijn een evidentie en ook andere framekenmerken herkennen we van bij andere fietsen. Zo zien we een laag aangezette achtervork die wel eerst breed uitzwaait vanaf de zadelbuis, een vloeiend uitgewerkte overgang tussen voorvork en balhoofdbuis, een zadelbuis die zich rond het achterwiel plooit, en een schuine buis die serieus is afgeplat aan de achterkant om zo de bidon en bidonhouder beter uit de wind te zetten (zoals bij de Pinarello Dogma F10).

Voor meer details is het wachten tot de officiële lancering, maar deze fiets, die een nieuw tijdperk inluidt voor Cannondale, zou weleens de System Six kunnen heten, want die modelnaam staat op de UCI-lijst van goedgekeurde frames. Ga er dus ook maar vanuit dat de finale versies een iets sprankelender design zullen hebben dan dit zwarte prototype met groene letters.

Eveneens voorgesteld in Abu Dhabi: de custom tijdritfiets van Tom Dumoulin - al had hij er niet bepaald veel geluk mee. Luka Mezgec kreeg ook een custom design voor zijn Scott Foil. Fabio Aru kon er rijden met de nieuwe Colnago C64 (zie link onderaan), AG2R met de nieuwe aerodynamische Factor One (zie link onderaan).

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!