Dan McLay reed in de Abu Dhabi Tour met een nieuwe fiets en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Na jaren de boot te hebben afgehouden, komt Cannondale namelijk met een aerofiets op de proppen. Bekijk het filmpje van GCN met deze en andere nieuwigheden hier!

Cannondale is nog in stilzwijgen gehuld, maar veel gespeculeer is niet nodig als je de fiets van sprinter McLay ziet. Het Amerikaanse merk gelooft in schijfremmen en dus is deze nieuweling ermee uitgerust - een trend die we bijvoorbeeld ook bij de Giant Propel Disc zien. Steekassen zijn een evidentie en ook andere framekenmerken herkennen we van bij andere fietsen. Zo zien we een laag aangezette achtervork die wel eerst breed uitzwaait vanaf de zadelbuis, een vloeiend uitgewerkte overgang tussen voorvork en balhoofdbuis, een zadelbuis die zich rond het achterwiel plooit, en een schuine buis die serieus is afgeplat aan de achterkant om zo de bidon en bidonhouder beter uit de wind te zetten (zoals bij de Pinarello Dogma F10).

Voor meer details is het wachten tot de officiële lancering, maar deze fiets, die een nieuw tijdperk inluidt voor Cannondale, zou weleens de System Six kunnen heten, want die modelnaam staat op de UCI-lijst van goedgekeurde frames. Ga er dus ook maar vanuit dat de finale versies een iets sprankelender design zullen hebben dan dit zwarte prototype met groene letters.

Eveneens voorgesteld in Abu Dhabi: de custom tijdritfiets van Tom Dumoulin - al had hij er niet bepaald veel geluk mee. Luka Mezgec kreeg ook een custom design voor zijn Scott Foil. Fabio Aru kon er rijden met de nieuwe Colnago C64 (zie link onderaan), AG2R met de nieuwe aerodynamische Factor One (zie link onderaan).

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!