Dan McLay reed in de Abu Dhabi Tour met een nieuwe fiets en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Na jaren de boot te hebben afgehouden, komt Cannondale namelijk met een aerofiets op de proppen. Bekijk het filmpje van GCN met deze en andere nieuwigheden hier!

Cannondale is nog in stilzwijgen gehuld, maar veel gespeculeer is niet nodig als je de fiets van sprinter McLay ziet. Het Amerikaanse merk gelooft in schijfremmen en dus is deze nieuweling ermee uitgerust - een trend die we bijvoorbeeld ook bij de Giant Propel Disc zien. Steekassen zijn een evidentie en ook andere framekenmerken herkennen we van bij andere fietsen. Zo zien we een laag aangezette achtervork die wel eerst breed uitzwaait vanaf de zadelbuis, een vloeiend uitgewerkte overgang tussen voorvork en balhoofdbuis, een zadelbuis die zich rond het achterwiel plooit, en een schuine buis die serieus is afgeplat aan de achterkant om zo de bidon en bidonhouder beter uit de wind te zetten (zoals bij de Pinarello Dogma F10).

Voor meer details is het wachten tot de officiƫle lancering, maar deze fiets, die een nieuw tijdperk inluidt voor Cannondale, zou weleens de System Six kunnen heten, want die modelnaam staat op de UCI-lijst van goedgekeurde frames. Ga er dus ook maar vanuit dat de finale versies een iets sprankelender design zullen hebben dan dit zwarte prototype met groene letters.

Eveneens voorgesteld in Abu Dhabi: de custom tijdritfiets van Tom Dumoulin - al had hij er niet bepaald veel geluk mee. Luka Mezgec kreeg ook een custom design voor zijn Scott Foil. Fabio Aru kon er rijden met de nieuwe Colnago C64 (zie link onderaan), AG2R met de nieuwe aerodynamische Factor One (zie link onderaan).

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.