Vanaf januari 2018 wordt Wolvenberg aangesteld als nieuwe Benelux-distributeur van de opvallende 100%-brillen. Met een uithangbord als Peter Sagan of Mathieu van der Poel zitten ze alvast gebeiteld.

Het Amerikaanse merk, met hoofdzetel in San Diego, kende een fantastisch 2017 met ambassadeur Peter Sagan in de hoofdrol. De Slovaak mocht met het nieuwe Speedtrap-model op zijn neus voor de derde keer op rij de regenboogtrui aantrekken in het Noorse Bergen. Verder is ook Mathieu van der Poel, momenteel alleenheerser in de cyclocross, een gezicht van 100%.

Wolvenberg zal starten met de verdeling van de brillen uit het cycling-assortiment. Op een later tijdstip zal het volledige gamma worden toegevoegd aan het portfolio, want 100% maakt bv. ook motocrossbrillen.

Mark Heylen, zaakvoerder van Wolvenberg, is alvast verheugd om 100% aan de merkenportefeuille toe te voegen. "100% is een mooie toevoeging aan ons portfolio. Het is niet alleen een van de hipste merken van dit moment, maar ook een perfecte match met het Italiaanse merk Sportful, dat terug een partnership aangaat met BORA-hansgrohe en dus ook partner wordt van Peter Sagan", aldus Mark Heylen.

Zoals met al zijn merken wil Wolvenberg met 100% een strategie voeren van selectieve distributie met focus op kwaliteit boven kwantiteit. Naast 100% is Wolvenberg ook exclusief verdeler van Castelli, Sportful, Enervit Sport, Roeckl, Uvex, Alpinestars en SealSkinz.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met op de cover Greg Van Avermaet in 50 tinten ontleed. Voorts: Philippe Gilbert op Monumentenjacht, de echte kennismaking met de kasseien voor Van Aert, Fietsen Met Dylan van Baarle, Chantal Blaak, Valverde en andere oude knarren in het peloton, Michael Matthews, Jan Raas, Omloop-winnaar Michael Valgren Andersen, … De actieve fietsfanaat blijft niet in de kou, want we testten maar liefst 16 helmen, tekenden een alternatieve Gold Race uit met de minder bekende hellingen, verkenden de Peter van Petegem Classic, trokken naar Innsbruck voor onze Sur Place, spraken met Gert Verheyen en Franky Van der Elst over hun fietspassie, leggen uit hoe je verschillende types beklimmingen aanpakt, testten de BMC Roadmachine, Scott Foil Disc, Canyon Grail en Santa Cruz Blur, leggen uit hoeveel rust je nodig hebt na een zware rit, ...