Vanaf januari 2018 wordt Wolvenberg aangesteld als nieuwe Benelux-distributeur van de opvallende 100%-brillen. Met een uithangbord als Peter Sagan of Mathieu van der Poel zitten ze alvast gebeiteld.

Het Amerikaanse merk, met hoofdzetel in San Diego, kende een fantastisch 2017 met ambassadeur Peter Sagan in de hoofdrol. De Slovaak mocht met het nieuwe Speedtrap-model op zijn neus voor de derde keer op rij de regenboogtrui aantrekken in het Noorse Bergen. Verder is ook Mathieu van der Poel, momenteel alleenheerser in de cyclocross, een gezicht van 100%.

Wolvenberg zal starten met de verdeling van de brillen uit het cycling-assortiment. Op een later tijdstip zal het volledige gamma worden toegevoegd aan het portfolio, want 100% maakt bv. ook motocrossbrillen.

Mark Heylen, zaakvoerder van Wolvenberg, is alvast verheugd om 100% aan de merkenportefeuille toe te voegen. "100% is een mooie toevoeging aan ons portfolio. Het is niet alleen een van de hipste merken van dit moment, maar ook een perfecte match met het Italiaanse merk Sportful, dat terug een partnership aangaat met BORA-hansgrohe en dus ook partner wordt van Peter Sagan", aldus Mark Heylen.

Zoals met al zijn merken wil Wolvenberg met 100% een strategie voeren van selectieve distributie met focus op kwaliteit boven kwantiteit. Naast 100% is Wolvenberg ook exclusief verdeler van Castelli, Sportful, Enervit Sport, Roeckl, Uvex, Alpinestars en SealSkinz.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!